FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Hadžipašić ponovo poziva INA-u i MOL na dogovor s OMV-om

SARAJEVO,10. svibnja(Hina) - Predsjednik Vlade Federacije Bosne iHercegovine Ahmet Hadžipašić ponovo je u utorak pozvao INA-u i MOL da,zajedno s OMV Adriatic Holdingom iz Kopra, uđu u postupakdokapitalizacije i privatizacije sarajevske naftne tvrtkeEnergopetrol.
SARAJEVO,10. svibnja(Hina) - Predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Ahmet Hadžipašić ponovo je u utorak pozvao INA-u i MOL da, zajedno s OMV Adriatic Holdingom iz Kopra, uđu u postupak dokapitalizacije i privatizacije sarajevske naftne tvrtke Energopetrol.

U izjavi koju je prenijela federalna novinska agencija FENA, Hadžipašić je kazao kako je "jasno odaslao signal" OMV-u i konzorciju INA-MOL da bi trebali naći zajednički interes u ovom poslu.

"Ove tvrtke trebale bi usuglasiti svoje interese i na taj način bismo razriješili ovu situaciju", kazao je federalni premijer dodavši kako bi se na ovaj način izbjeglo politiziranje dokapitalizacije Energopetrola i ujedno onemogućilo "raznim lobijima da značajno poremete odnose u Federaciji".

On drži kako je ovo najbolji recept za izbjegavanje monopolističkog ponašanja na tržištu naftnim derivatima, BiH bi dobila kvalitetnu i kontroliranu opskrbu ovim energentima a tvrtke koje bi sudjelovale u investiranju u Energopetrol istodobno bi ostvarile značajnu korist za sebe.

Ukoliko OMV te INA i MOL postignu dogovor, Vlada Federacije BiH o tome bi trebala raspravljati na sjednici zakazanoj za četvrtak, kazao je Hadžipašić.

Ne dogodi li se to, vlada će pak donijeti odluku o daljim mjerama koje bi valjalo poduzeti, a Hadžipašić nije isključio "rušenje tendera" na kojemu su INA i MOL ocijenjeni kao davatelji najbolje ponude.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙