FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 9. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 9. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

MOSKVA - Vodeći svjetski čelnici obilježavaju u ponedjeljak u Moskvi 60. obljetnicu pobjede nad nacističkom Njemačkom grandioznom proslavom uz visoke mjere sigurnosti, popraćenom bilateralnim susretima. Pedesetak šefova država i vlada, među kojima su, uz ruskog predsjednika Vladimira Putina, američki predsjednik George W. Bush, francuski predsjednik Jacques Chirac, njemački kancelar Gerhard Schroeder i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić na Crvenom trgu nazoče vojnoj paradi na kojoj sudjeluje više od 7.000 vojnika i časnika i oko 2.500 ruskih veterana iz Drugog svjetskog rata.

PEKING - Kina i Južna Koreja dali su čvrsto obećanje da će obnoviti napore za ponovni početak šestostranih pregovora, koji su zastali, a usmjereni su na okončanje sjevernokorejskog nuklearnog programa, izvijestila je u ponedjeljak kineska novinska agencija Xinhua. Kineski predsjednik Hu Jintao i južnokorejski predsjednik Roh Moo-hyun, koji će u Moskvi nazočiti obilježavanju 60. godina pobjede nad fašizmom u Europi, pozvali su u nedjelju na mirno rješenje nuklearnog pitanja Sjeverne Koreje kroz dijalog. Gotovo godina dana je prošla od trećeg kruga pregovora između dvije Koreje, Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Japana, Rusije i Kine, koji su završili neriješeno u Pekingu.

BAGDAD - Dva policajca i dva civila ubijeni su, a osam osoba je ranjeno u atentatu automobilom-bombom u ponedjeljak ujutro u Bagdadu, objavili su sigurnosni izvori. "Dva policajca i dva civila su ubijeni, a osam osoba, od koji šest policajaca i dva civila, ranjeni su i to je konačna bilanca napada", rekao je jedan izvor ministarstva unutarnjih poslova. Automobil-bomba je eksplodirao oko 9 sati blizu dva policijska vozila tijekom kontrole, na jugozapadu Bagdada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙