FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 14. svibnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 14. svibnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

ANDIJAN - Više od pedeset osoba je poginulo, dok je dvostruko veći broj ranjenih u sukobima vojske i pobunjenika u Andižanu, gradu sa 300.000 žitelja na istoku Uzbekistana, javlja AFP. Novinari AFP-a obišli su bolnicu u Andižanu i izvijestili o velikom broju mrtvih, među kojima je najmanje 30 civila i to vrlo mladih. Vlasti su svladale pobunu silom, naloživši vojsci da puca u prosvjednike, a i u subotu ujutro u Andižanu se čuje pucnjava, dok bojna kola patroliraju ulicama.

ZAGREB - Treći sastanak na vrhu Vijeća Europe, koji će se u ponedjeljak i utorak održati u Varšavi, mogao bi značiti prekretnicu u njegovu djelovanju, jer bi predsjednici država i vlada 46 zemalja članica trebali odlučiti o nužnim promjenama i određivanju položaja koje će ubuduće u novoj europskoj arhitekturi imati najstarija europska politička organizacija. Na plenarnim sjednicama trebali bi se precizirati ciljevi i prioriteti Vijeća Europe u godinama koje dolaze, a osobit će se naglasak staviti na odnose Vijeća s Europskom unijom i Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju. Hrvatsku će na skupu predstavljati predsjednik Vlade Ivo Sanader.

WASHINGTON - Američki Hrvati u petak su u Chicagu obilježili dan hrvatske etničke zajednice Chicaga. Obilježavanje dana hrvatske zajednice Chicaga priređeno je u samom središtu grada, na glavnom gradskom trgu Daley Plaza. Svečani program zajedno su pripremili hrvatska društva, hrvatske katoličke župe u Chicagu te generalni kozulat Republike Hrvatske u Chicagu. Nazočne američke Hrvate i Amerikance pozdravio je Tony Peraica, poznati čikaški odvjetnik i političar. Podsjetivši da su Hrvati u Chicagu nazočni već 100 godina, on je istaknuo prijateljske odnose između Hrvatske i Sjedinjenih Država kojima pridonosi i brojna zajednica američkih Hrvata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙