FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 8. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijest iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 8. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijest iz Hrvatske do 15,30 sati

UČKA - Svečana proslava 60. obljetnice pobjede nad fašizmom, te 61. obljetnice ponovnog osnutka Prve istarske brigade "Vladimir Gortan" i Prve oblasne konferencije Ujedinjenog saveza antifašističke omladine Hrvatske za Istru i Rijeku održana je danas na livadi ispred nekadašnjega Inina hotela na Učki. Potpredsjednik Saveza antifašističkih boraca Hrvatske Miljenko Benčić istaknuo je kako su antifašistički borci na čelu s Josipom Brozom Titom omogućili da Istra i Rijeka budu u sastavu Hrvatske. Upozorio je na jačanje novih oblika fašizma u Europi, rekavši da bi vlast u Hrvatskoj trebala bi, kako je rekao, reagirati na ponovno iskazane "otvorene pretenzije talijanske iredente prema Istri.

ĐAKOVO - Nositelj osječko-baranjske županijske liste HDZ-HSLS Tomislav Ivić izjavio je danas kako je "regionalizam prvi korak k autonomaštvu". "Mi smo apsolutno protiv regionalizma: on je prvi korak k autonomaštvu i dezintegraciji Republike Hrvatske", rekao je Ivić na konferenciji za novinare. Ivić je ocijenio kako unatoč pravom političkom puču i opstrukciji da HDZ izađe na izbore u Osječko-baranjskoj županiji, HDZ na njih izlazi potpuno spreman

OSIJEK - U povodu današnjega Majčina dana, Press centar za okoliš Hrvatske poručio je majkama da "umjesto čestitki i obećanja bez pokrića učine nešto za sebe te izađu na lokalne izbore i glasuju za one koji će za njih, njihovu djecu i obitelj učiniti pozitivne pomake". Centar upozorava kako je "zdravstvo u kolapsu, a znanstvene i ostale institucije ne provode istraživanja o uzrocima porasta karcinoma". Istodobno, ističe se, "raste svjetski i domaći megaprofit" na račun čovjekova ugroženog okoliša.

BUZET - Tridesetogodišnji njemački državljanin zadobio je teške tjelesne ozljede prilikom pada sa zmaja bez motornog pogona, izvijestila je danas istarska policija. Nesreća se dogodila sinoć u 18,10 sati kod Buzeta prilikom uzlijetanja zmaja s uzletišta Raspadalica. Prevezen je u KBC Sušak gdje je zadržan na liječenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙