FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić: IDS-u u županiji 49 posto, a u Puli s koalicijskim partnerom 35 posto glasova

PULA, 15. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Istarskog demokratskogsabora (IDS) Ivan Jakovčić izrazio je večeras zadovoljstvo izbornimrezultatima s obzirom da će stranka, kako je rekao u gotovo svimgradovima i općinama u Istri samostalno ili zajedno s koalicijskimpartnerima sastavljati upravu.
PULA, 15. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Ivan Jakovčić izrazio je večeras zadovoljstvo izbornim rezultatima s obzirom da će stranka, kako je rekao u gotovo svim gradovima i općinama u Istri samostalno ili zajedno s koalicijskim partnerima sastavljati upravu.

Prema IDS-ovim podacima na razini županije osvojili su 49 posto glasova, a u Puli oko 35 posto glasova.

"U novom sazivu Županijske skupštine IDS će imati apsolutnu većinu iako će politički protivnici tumačiti kako smo ipak dobili manje glasova nego na prošlim izborima", kazao je Jakovčić, dodavši kako su građani Istre i ovom prigodom prepoznali istinu i dali potporu politici koju je IDS uporno vodio proteklih četiri godine.

Dodao je da je IDS spreman za razgovore sa svima osim s Lucianom Delbiancom, odnosno IDF-om.

"Sa SDP-om ćemo sastaviti županijsko poglavarstvo, no otvoreni smo za razgovore s HSU-om, HNS-om, ali i sa HDZ-om oko njihove potpore županijskim programima", zaključio je Jakovčić.

Nositelj koalicijske liste IDS-SDP, za pulsko Gradsko vijeće Valter Drandić kazao je da će Pula nakon ovih izbora napokon dobiti stabilnu upravu koja će biti u stanju rješavati sve nagomilane probleme.

Za sutra je najavio razgovore s predstavnicima HSU-a koji su prema njihovim rezultatima dobili četiri ili pet vjećničkih mjesta u Gradskom vijeću.

"Vjerujem da će HSU prihvatiti našu ponudu. O tome smo načelno govorili i prije izbora bez obzira što nismo potpisali nikakav sporazum", naveo je Drandić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙