FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDF za projekt "Autonomna regija Istra"

PULA, 25. travnja 2005.(Hina) - Nositelj izborne liste Istarskogademokratskog foruma (IDF) za Skupštinu Istarske županije LucianoDelbianco na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli najavio kakoće ta lista, dobije li potporu građana, početi provoditi projekt"Autonomna regija Istra".
PULA, 25. travnja 2005.(Hina) - Nositelj izborne liste Istarskoga demokratskog foruma (IDF) za Skupštinu Istarske županije Luciano Delbianco na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli najavio kako će ta lista, dobije li potporu građana, početi provoditi projekt "Autonomna regija Istra".

"Mi se zalažemo da se Hrvatska podijeli u povijesne, a ne u statističke regije", rekao je Delbianco, kazavši kako žele da "Istra bude samostalna regija i da njezino stanovništvo može putem Županijske skupštine samo odlučivati o sudbini toga područja upravljajući zemljom, vodom i zrakom".

Istaknuo je da bi provedbom projekta istarske autonomne regije Pula ponovno postala sjedištem regionalne vlasti.

Delbianco je izrazio uvjerenje da bi se, "bez obzira na to što mnogi tvrde kako će to oslabiti Hrvatsku", decentralizacijom, t.j. prenošenjem sredstava i ovlasti na regije, gradove, općine i mjesne odbore, "sigurno pokrenula Hrvatska".

Po Delbiancovim riječima dosadašnji strogo centraliziran način upravljanja u Hrvatskoj, u kojem do izražaja dolaze samo oni koji su bliski Vladi, nije dobar.

Istaknuo je da IDF-ova lista nije stranačka, nego mješovita jer je na njoj 50 posto nezavisnih kandidata.

Kandidat na listi Bruno Langer ocijenio je sramotnim sporazum kojeg je IDS potpisao s udrugom antifašističkih boraca Istarske županije s obzirom na da predsjednik te stranke Ivan Jakovčić, kako je rekao, "podupire djelovanje neonaciste Jorga Haydera". Upravo iz tog razloga, smatra on, neshvatljiva je suradnja jedne nevladine udruge kao što je SAB s IDS-om.

"Glas za Jakovčića na ovim je izborima glas i za Haydera" - smatra Langer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙