FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Strane agencije o pobjedama SDP-a u najvećim gradovima

ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - Strane novinske agencije u nedjeljusu navečer o rezultatima lokalnih izbora u Hrvatskoj izvještavale samona temelju rezultata izlaznih anketa što ih je objavio HRT i pisale ovjerojatnim pobjedama oporbene Socijaldemokratske partije (SDP) utrima od četiriju najvećih hrvatskih gradova.
ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - Strane novinske agencije u nedjelju su navečer o rezultatima lokalnih izbora u Hrvatskoj izvještavale samo na temelju rezultata izlaznih anketa što ih je objavio HRT i pisale o vjerojatnim pobjedama oporbene Socijaldemokratske partije (SDP) u trima od četiriju najvećih hrvatskih gradova.

Slovenska novinska agencija STA tako javlja da je neupitna pobjeda SDP-a u Zagrebu i Rijeci, gdje stranka osvaja preko 40 posto glasova. Rezultati vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u tim se gradovima ocijenjuju slabima, pri čemu se onaj u Zagrebu naziva "teškim porazom".

Njemačka agencija dpa piše kako je neovisni kandidat Branimir Glavaš, političar desne orijentacije koji je prošloga mjeseca izbačen iz HDZ-a, pobijedio u Osijeku, najvećem gradu na istoku Hrvatske. Ista agencija dodaje da SDP ispred HDZ-a vodi i u Splitu.

Strane agencije zaključuju da su hrvatski birači vjerojatno kažnjavaju premijera Ivu Sanadera zbog neispunjenja glavnih obećanja iz kampanje za parlamentarne izbore 2003. godine.

Francuska agencija AFP u svom izvješću posebno naglašava da na izborima nisu zabilježene nikakve veće nepravilnosti, a agencije pišu i o slabom odazivu birača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙