FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U idućih mjesec dana natječaj za četvrtog GSM operatera

ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Vijeće Hrvatske agencije zatelekomunikacije na sutrašnjoj će sjednici odlučivati o raspisivanjunatječaja za četvrtog mobilnog (GSM) operatera, koji bi Agencija moglaobjaviti u idućih mjesec dana, najavio je danas predsjednik VijećaAgencije Gašper Gaćina.
ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije na sutrašnjoj će sjednici odlučivati o raspisivanju natječaja za četvrtog mobilnog (GSM) operatera, koji bi Agencija mogla objaviti u idućih mjesec dana, najavio je danas predsjednik Vijeća Agencije Gašper Gaćina.

Za taj je natječaj praktički i tehnički već sve spremno, rekao je Gaćina prilikom predstavljanja Prijedloga izmjena i dopuna Zakona o telekomunikacijama u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka.

Na upit ima li već zainteresiranih za taj posao, Gaćina je odgovorio da će se to najbolje vidjeti kada se objavi natječaj odnosno kada istekne rok za podnošenje ponuda.

Pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka zadužen za telekomunikacije i poštu Darko Dvornik u vezi toga je kazao da će zainteresirani investitori za ulazak u taj posao moći samo računati na dobivanje koncesije druge generacije mobilne telefonije (GSM-DCS/1800). Ta je koncesija, naime, ostala slobodna nakon prošlogodišnjih natječaja, kada su operaterima T-Mobileu i VIPnetu dodijeljene UMTS koncesije (treće generacije mobilne telefonije), te nakon što je odabran treći operater mobilne telefonije, tvrtka Tele2, koja je dobila kombiniranu GSM/UMTS koncesiju.

To što se investitori neće moći natjecati za UMTS nego samo za GSM koncesiju Dvornik jednim dijelom drži ograničavajućim, no ipak smatra da će zanimanja biti budući je i cijena GSM koncesije niža nego primjerice za UMTS ili kombiniranu GSM/UMTS koncesiju.

Cijene koncesija u mobilnoj telefoniji regulirane su Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o koncesijama i dozvolama za obavljanje telekomunikacijskih djelatnosti, koji su na snagu stupili krajem veljače ove godine.

Izmjenjenim Pravilnikom o tim koncesijama cijena je ostala ista kao i prije odnosno cijena za koncesiju GSM/DCS-1800 na nacionalnoj razini je 105 milijuna kuna, ali je produljen rok važenja koncesije sa 10 na 20 godina.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙