FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 12.30 sati

ZAGREB, 11. svibnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do12.30 sati:
ZAGREB, 11. svibnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

ZAGREB - Ovogodišnja konjanička događanja u Hrvatskoj započet će ovog vikenda utakmicom I. kola Croatia cupa na zagrebačkom Hipodromu, a završit će u listopadu finalom istog natjecanja u Osijeku, rekao je danas na prigodnoj konferenciji za tisak predsjednik Hrvatskog konjičkog poola Miroslav Rožić. Prvo kolo Croatia cupa održat će se 14. i 15. svibnja u Zagrebu, drugo 24. do 26. lipnja na Brijunima, treće 2. i 3. srpnja u Đakovu u sklopu Đakovačkih vezova, četvrto 27. 28. kolovoza u Trilju pokraj Sinja, peto 17. i 18. rujna u Varaždinu, a finale 1. i 2. listopada u Osijeku.

NEW YORK - Košarkaši Miamia Heata i San Antonio Spursa upisali su i druge pobjede u polufinalnim ogledima doigravanja po Konferencijama NBA lige. Heat i Spursi nisu bili uvjerljivi kao u prvim nastupima, no i po drugi put su pobijedili svoje suparnike i ostvarili veliku prednost. Miami je na Istoku porazio Washington 108:102, dok su Spursi na Zapadu bili bolji od Seattlea 108:91.

BEČ - Nakon što su odigrani posljednji susreti drugog kruga Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu poznati su parovi četvrtfinala. Branitelji naslova, Kanađani igrat će protiv Slovačke. Najuspješnija reprezentacija na SP-u u Austriji Rusija odmjerit će snage protiv Finske, Česi će igrati protiv SAD, a Švedska protiv Švicarske.

BERLIN - Čelnici Njemačkog nogometnog saveza (DFB) podržali su izbornika Jurgena Klinsmann u "ratu kopački". Izbornik svjetskih doprvaka upozorio je sve igrače da u redovima "Elfa" mogu nositi jedino opremu službenog sponzora nacionalne vrste, a to je Adidas. "Potpuno podržavam izbornika. Igrači su svjesni da imaju moralnu obvezu pridržavati se pravila reprezentacije i pomoći nacionalnom Savezu," kazao je predsjednik DFB-a Gerhard Mayer-Vorfelder.

RIO DE JANEIRO - Premda je prije dva mjeseca doveden kao jedan od najboljih nogometnih stručnjaka na svijetu Argentinac Daniel Passarella sve je bliži otkazu u redovima brazilskog prvoligaša Corinthiansa. Južnoamerički "Real Madrid", kako zbog mnogih zvijezda u sastavu nazivaju Corinthians, nikako da proigra. Rezultati koje bilježi sve su lošiji, a dva uzastopna poraza u svega pet dana ozbiljno su uzdrmala poziciju bivšeg argentinskog izbornika.

NEW YORK - Američki košarkaški stručnjak i trener Phoenix Sunsa, Mike D'Antoni (54) izabran je za najboljeg trenera godine u NBA ligi. Trener Sunsa je u izboru novinara slavio sa 326 bodova, drugo mjesto je pripalo Ricku Carlisleu iz Indiane (241), dok je treći bio Nate McMillan iz Seattlea (234). D'Antoni je u regularnom dijelu sezone predvodio Sunse do 62 pobjede i 20 poraza, što je klupski rekord, a uspješno je preskočio i prvu prepreku u doigravanju. Sunsi su s prosjekom 110.4 koša najefikasniji momčad lige.

MANCHESTER - U zaostalom dvoboju engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je na Old Traffordu pobijedio Manchester United 3:1 (1:1). "Crveni vragovi" su poveli u 8. minuti pogotkom Ruuda van Nistelrooy, no svega 11 minuta kasnije Tiago je izjednačio rezultat. "Bluesi" su nastavku utakmice potpuno preokrenuli rezultat. Goste je u vodstvo doveo Gudjohnsen u 61. minuti, a pobjedu novog engleskog prvaka potvrdio je Cole u 82. minuti. Na ljestvici vodi Chelsea (94) ispred Arsenala (80) i Manchester Uniteda (74).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙