FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran najavio nastavak nekih nuklearnih aktivnosti

TEHERAN, 10. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Iran je u utorak potvrdioda planira uskoro nastaviti s nekim osjetljivim aktivnostima vezanimaza svoj nuklearni program i tako je odbacio američka i europskaupozorenja da će zato završiti pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenihnaroda.
TEHERAN, 10. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Iran je u utorak potvrdio da planira uskoro nastaviti s nekim osjetljivim aktivnostima vezanima za svoj nuklearni program i tako je odbacio američka i europska upozorenja da će zato završiti pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih naroda.

"Odluka o nastavku nekih aktivnosti donesena je i sada razgovaramo o vremenskim rokovima" rekao je Mohammad Saeedi, zamjenik čelnika iranske organizacije za atomsku energiju.

Na pitanje je li Iran koji tvrdi da želi samo nuklearnu energiju, ne i oružje, odlučio odmah pokrenuti strojeve koje je UN zapečatio, rekao je: "Da."

Dužnosnici EU-a traže od Irana da ne nastavlja te nuklearne aktivnosti koje je zamrznuo u skladu s pariškim sporazumom s Velikom Britanijom, Francuskom i Njemačkom iz studenoga prošle godine.

Odonda su Iran i EU održali nekoliko krugova razgovora kako bi postigli prihvatljivo dugoročno rješenje za iranski nuklearni program.

Washington vjeruje da je iranski program samo paravan za razvoj nuklearnog oružja i zato traži da se Iran prijavi Vijeću sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙