FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 12. svibnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 12. svibnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - U četvrtoj finalnoj utakmici hrvatskog vaterpolskog prvenstva Jug Croatia osiguranje je u Zagrebu pobijedio Mladost 11:10 (4:1, 3:4, 0:2, 4:3), te tako izjednačio rezultat na 2:2 i izborio peti odlučujući susret pred svojim navijačima. Peta odlučujuća utakmica na rasporedu je u ponedjeljak, u 17.15 sati u Dubrovniku.

HAMBURG - Hrvatski tenisač Mario Ančić upisao je poraz u susretu trećeg kola ATP teniskog turnira u Hamburgu. Ančića je pobijedio deseti nositelj Argentinac Guillermo Coria 4:6, 3:6.

RIM - Talijan Danilo Di Luca (Liquigas) pobjednik je pete etape biciklističke utrke Giro d'Italia, 223 kilometra dugačke dionice od Celana do L'Aquila. Drugo mjesto pripalo je njegovom sunarodnjaku Marziu Bruseghinu (Fassa Bortolo), dok je treći bio Kolumbijac Mauricia Alberto Cana (Davitamon-Lotto). Hrvatski biciklist Vladimir Miholjević etapu je završio na 113. mjestu. Di Luca je današnjom pobjedom poveo u ukupnom poretku. Na drugom mjestu je Talijan Paolo Bettini sa 3 sekunde zaostatka, dok je treći Luca Mazzanti sa 25 sekundi zaostatka. Miholjević se nalazi na 79. mjestu sa 4:04 minute zaostatka.

PARIZ - Bivši finalist Roland Garrosa, Nizozemac Martin Verkerk propustit će drugi teniski Grand Slam sezone zbog ozljede ramena. Verkerk već duže vrijeme ima problema s ramenom, a umjesto njega nastupit će Australac Scott Draper. Verkerk je finale Roland Garrosa igrao 2003. godine, a izgubio je od Juana Carlosa Ferreroa.

KIJEV - Disciplinska komisija Ukrajinskog nogometnog saveza kaznila je trenera prvoligaša Voljni Lutska, Vitalija Kvartsjanina sa 7.000 dolara jer je izjavio kako su "Srbi slabi i svojeglavi ljudi". Kvartsjanin se naljutio na nekoliko svojih igrača nakon poraza od Metalurg Donjecka (0:1). Razočaran porazom i nezalaganjem prvotimaca napao je igrače iz Srbije i Crne Gore zbog čega je prijavljen nogometnom Savezu.

BEČ - Reprezentacije Kanade i Češke plasirale su se u polufinale Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu, što se održava u Austriji. Kanada je u sjajnom četvrtfinalnom dvoboju prepunom preokreta porazila Slovačku 5:4 (2:2, 1:1, 2:1). U drugom četvrtfinalnom okršaju Česi su porazili SAD 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 0:0, 1:0) boljim izvođenjem kaznenih udaraca.

LONDON - Bivši engleski nogometni reprezentativac Stuart Pearce (43) izabran je za novog trenera Manchester Citya. Pearce, poznatiji kao "Psiho", vodio je City od ožujka ove godine nakon što je Kevin Keegan podnio ostavku. Pod njegovim vodstvom "plavi" su upisali osam susreta bez poraza, što je čelnicima kluba bilo dovoljno da mu ponude pravi ugovor.

LONDON - Predsjednik Fife Sepp Blatter uvjeren je da će "pametna lopta" biti u upotrebi na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2006. u Njemačkoj. Pametnu loptu (smartball) razvila je tvrtka Adidas u suradnji s kompanijom Cairos AG i njemačkim institutom Fraunhofer. Nogometna lopta u sebi sadrži mikroprocesor koji šalje signal glavnom sucu kada pređe gol-liniju.

BARCELONA - Napadač Barcelone Šveđanin Henrik Larsson, koji je zbog ozljede koljena izbivao šest mjeseci, počeo je trenirati punim intenzitetom. Larsson je treći igrač Barce koji se vraća u momčad nakon dugotrajne pauze. Prije njega oporavili su se Brazilci Thiago Motta i Edmilson.

HAMBURG - Legenda njemačkog nogometa Franz Beckenbauer založio se za povećanje Bundeslige i ukidanje zimske stanke, koja traje od polovice prosinca do kraja siječnja. "Bundesligu bi trebalo povećati sa 18 na 20 klubova, a zimsku stanku ukinuti. Ona je potpuno beskorisna, jer igrači dva puta tijekom sezone kreću od nule", izjavio je Beckenbauer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙