FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

T. Holjevac: Netransparentna digitalizacija zagrebačke uprave

ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina)- Nositeljica Nezavisne liste zazagrebačke izbore Tatjana Holjevac upozorila je danas da Gradskopoglavarstvo netransparentnim natječajem za nabavu opreme zapovezivanje zagrebačke uprave optičkim kablovima nabavlja zastarjelutehnologiju čime će onemogućiti modernizaciju Grada te spajanjegospodarstva i građana na gradsku optičku infrastrukturu.
ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina)- Nositeljica Nezavisne liste za zagrebačke izbore Tatjana Holjevac upozorila je danas da Gradsko poglavarstvo netransparentnim natječajem za nabavu opreme za povezivanje zagrebačke uprave optičkim kablovima nabavlja zastarjelu tehnologiju čime će onemogućiti modernizaciju Grada te spajanje gospodarstva i građana na gradsku optičku infrastrukturu.

Natječaj nije korektan, jer preferira poznate proizvođače i izvođače i zastarjelu tehnologiju, kakva se u nas ugrađivala još prije sedam godina, pa je nije moguće nadograditi. Njime se unaprijed određuje opremu jednog jedinog europskog proizvođača i hrvatskog izvođača radova, jer tvrtka koja polaže kabel mora imati američke certifikate. Tako se potencira daljnje tehnološko zaostajanje domaćeg gospodarstva, jer nije otvoren domaćim tvrtkama, upozorava Holjevac u priopćenju.

Podsjetila je da je još 9. travnja predstavila svoj projekt Digitalni grad, koji je temelj razvoja grada, novih multimedijskih tehnologija i usluga te razvoja "domaće pameti". Napomenula je da je njegov sastavni dio i umrežavanje gradske uprave, što je preduvjet da građani dobiju informacije i najmodernije usluge.

Grad je natječaj raspisao 26. travnja, a rok predaje ponuda je iznimno kratkih 15 dana, jer je otvaranja ponuda 13. svibnja, dan prije kraja kampanje. Time ne samo da se determinira rad buduće gradske uprave, nego i sam tekst natječaja odiše nepoznavanjem struke i najmodernije optičke tehnike i nekorektan je, jer mu nedostaju i neki osnovni dijelovi poput studije izvedivosti, drži Holjevac.

Postavila je i pitanje Bandiću jesu li ga u povezivanju Gradske uprave "modernom" tehnologijom starom od sedam do 10 godina savjetovale europske kolege, budući se hvalio da se u radu koristi i najmodernijim iskustvima Beča i Muenchena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙