FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cro Cert primljen u članstvo IQNet-a

ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska ustanova za certificiranjesustava upravljanja, Cro Cert primljena je u punopravno članstvoIQNet-a (Međunarodne mreže za kvalitetu), najveće svjetske asocijacijecertifikacijskih kuća, istaknuli su čelnici Cro Cert-a na današnjojkonferenciji za novinare održanoj u Hrvatskoj udruzi poslodavaca.
ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska ustanova za certificiranje sustava upravljanja, Cro Cert primljena je u punopravno članstvo IQNet-a (Međunarodne mreže za kvalitetu), najveće svjetske asocijacije certifikacijskih kuća, istaknuli su čelnici Cro Cert-a na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Certifikati IQNet-a imaju globalnu vrijednost i priznaju se u cijelom svijetu. Tako i certifikati Cro Cert-a vrijede kao 38 pojedinačnih certifikata, jer ga automatski priznaju sve članice IQNet-a, istaknula je ravnateljica Cro Cert-a Seka Kugler.

Cro Cert je u IQNet primljen krajem ožuka ove godine, a klijentima Cro Cert-a certifikati IQNet-a bit će uručeni u ponedjeljak, 2. svibnja, u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Certifikatima IQNet-a tvrtkama se potvrđuje i priznaje kvaliteta poslovanja prema svjetskim standardima, odnosno međunarodnim normama za kvalitetu, kazala je Kugler.

Ističe da je Cro Cert do sada izdao ukupno 90 certifikata, od čega 40 certifikata u Hrvatskoj, među kojima i tvrtkama kao što su Autocesta Zagreb-Rijeka, HT, Zračna luka Zagreb, Croatia Airlines, itd.

Cro Cert je osnovan 1997. i jedna je od tri institucije koje imaju ovlaštenje za izdavanje certifikata u Hrvatskoj.

Nacionalna služba za ovlašćivanje u okviru Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo (iz kojeg se treba izdvojiti i posebna Hrvatska akreditacijska agencija) izdala je 2000. Cro Cert-u ovlaštenje za certificiranje sustava upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001, a 2004. i za sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001.

Cro Cert ima ugovornim odnosom angažirana 43 auditora (nezavisna ocjenitelja) za razna područja.

IQNet je asocijacija 38 nacionalnih certifikacijskih kuća iz 35 zemalja svijeta, okuplja oko 10.000 auditora i 5.000 stručnjaka različitih profila.

IQNet ima 40 međunarodnih ovlaštenja za izdavanje certifikata, a njene članice trenutno u svijetu izdaju više od 30 posto svih certifikata sustava kvalitete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙