FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odjel za kardijalnu kirurgiju KB-a Dubrava dobio ISO certifikat

ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Odjel za kardijalnu kirurgijuKliničke bolnice (KB) Dubrava prvi je klinički odjel neke državnebolnice u Hrvatskoj koji je dobio ISO certifikat kvalitete, priopćenoje danas iz KB-a.
ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Odjel za kardijalnu kirurgiju Kliničke bolnice (KB) Dubrava prvi je klinički odjel neke državne bolnice u Hrvatskoj koji je dobio ISO certifikat kvalitete, priopćeno je danas iz KB-a.

Kardijalna kirurgija posebno je važna struka u našoj medicini jer više od pedeset posto hrvatskog stanovništva pobolijeva od bolesti srca i krvnih žila, a smrtnost od tih bolesti gotovo se izjednačila sa smrtnošću od karcinoma.

Kardijalnom kirurgijom u Hrvatskoj se bave tek četiri institucije, a među njima i Odjel za kardijalnu kirurgiju KB-a Dubrava koji je tijekom prošle godine izveo gotovo 500 operacija kod odraslih bolesnika.

Odjel je 21. ožujka uspješno certificirao vlastiti sustav upravljanja kvalitetom prema međunarodnoj normi ISO 9001:2000 za područje liječenja kardiokirurških bolesnika.

Stjecanje ISO certifikata kruna je desetogodišnjih nastojanja kojima je odjel nastojao poboljšati kvalitetu vlastitog rada i evaluacije rezultata, prema standardnim, europskim metodama mjerenja, kaže se u priopćenju.

Certifikat je dodijelila norveška tvrtka Det Norske Veritas, neovisna fondacija koja djeluje s ciljem očuvanja života, imovine i okoliša te je vodeći svjetski pružatelj usluga u upravljanju rizicima.

Ima 300 ureda u više od 100 zemalja, a trenutno je najveća certifikacijska kuća u Hrvatskoj u kojoj ima četiri ureda te drži 36 posto tržišta ISO certifikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙