FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

CASCINA - Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina nije se uspjela plasirati u finale Europskog prvenstva koje se igra u Italiji. U polufinalnom dvoboju bolji od naših mladića su sa 3-1 (1-0) bili Turci. Hrvatska reprezentacija će se u subotu boriti za treće mjesto s poraženom reprezentacijom iz dvoboja Italije i Nizozemske, a treće mjesto vodi na Svjetsko prvenstvo koje će se u rujnu održati u Peruu.

HAMBURG - Hrvatski tenisač Mario Ančić plasirao se u 3. kolo 1.87 milijuna eura vrijednog ATP turnira iz "Masters serije" koji se igra u Hamburgu. Ančić je u dvoboju 2. kola svladao Čileanca Fernanda Gonzaleza sa 6-3, 7-6 (1), te će u 3. kolu igrati protiv Argentinca Guillerma Corije. Ivan Ljubičić svoj nastup u Hamburgu završio je u 2. kolu, od njega je sa 6-4, 6-2 bolji bio Belgijanac Christophe Rochus.

RIM - Hrvatska tenisačica Sanda Mamić nije se uspjela plasirati u 3. kolo 1.3 milijuna dolara vrijednog WTA turnira u Rimu. Bolja od Mamić je sa 6-4, 6-4 bila Francuskinja Mary Pierce.

PRAG - Hrvatska tenisačica Jelena Kostanić izgubila je dvoboj 2. kola na 140.000 dolara vrijednom WTA turniru u Pragu. Bolja od Kostanić, inače treće nositeljice, bila je domaća igračica Zuzana Ondraškova sa 7-5, 7-5.

MONTE CARLO - Nogometaši drugoligaša Sedana plasirali su se u finale Kupa Francuske. Sedan je u polufinalu kao gost sa 1-0 svladao Monaco sa 1-0. Strijelac jedinog gola bio je Mickael Citony u 75. minuti.

FROSINONE - Talijan Luca Mazzanti (Ceramiche Panaria) pobjednik je četvrte etape biciklističke utrke "Giro d'Italia" vožene od Giffoni Valle Piane do Frosinonea u dužini od 211 kilometara. Mazzanti je proglašen pobjednikom nakon što je deklasificiran Paolo Bettini (Quick Step) zbog opasne vožnje. Bettini je, naime, 100-tinjak metara prije cilja blokirao put Australcu Badenu Cookeu (FDJ) koji je potom udario u ogradu uz rub ceste, te pao. Srećom, prošao je bez ozljeda. Drugo mjesto u etapi zauzeo je Talijan Dario David Cioni (Liquigas-Bianchi), a treće još jedan domaći vozač Michele Scarponi (Liberty Seguros) koji su ciljem prošli u istom vremenu kao i Mazzanti. U ukupnom redoslijedu i dalje vodi Bettini sa 13 sekundi prednosti u odnosu na drugoga Danila Di Lucu (Liquigas-Bianchi) i 16 sekundi ispred trećega Mazzantija. Hrvatski vozač Vladimir Miholjević u četvrtoj je etapi bio 52. sa 31 sekundom zaostatka za Mazzantijem, te je ukupno 64. sa 2:20 minuta iza Bettinija.

ZAGREB - Naš proslavljeni nogometaš iz generacije "vatrenih" Aljoša Asanović će od četvrtka do nedjelje u Parizu upriličiti promociju svoje knjige "Vatreni lakat" autora Andrije Kačića-Karlina. Uz knjigu u Parizu će se javnosti predstaviti i film na DVD-u, snimljen po knjizi poznatog sportskog novinara Vjesnika, kojeg je režirao Eduard Galić. "Vatreni lakat" dosad je predstavljen javnosti u desetak zemalja, a Asanović i Kačić-Karlin "lakat" su predstavili u Sydneyu, Melbourneu, Buenos Airesu, Rosariju, Montevideu, Chicagu, New Yorku, Torontu, Stuttgartu, Koelnu, Beču, Mostaru...

Parišku promociju organizirao je novinski djelatnik Luka Tripković koji već duže vrijeme živi u francuskoj metropoli, a promocija je podijeljena u dva dijela. Najprije će u četvrtak 12. svibnja Asanović i Kačić-Karlin ugostiti djelatnike i novinare iz nogometnog miljea, da bi u nedjelju 15. svibnja u Hrvatskoj misiji upriličili promociju uz projekciju filma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙