FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veliko zanimanje za dubrovačke Hotele Maestral

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Veliko zanimanje za dubrovačkeHotele Maestral
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Veliko zanimanje za dubrovačke Hotele Maestral

HINA - Financijski servis

U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) sutra će biti otvorene ponude za kupnju 69,96 posto dionica Hotela Maestral iz Dubrovnika za koje, prema najavama iz Fonda, vlada veliko zanimanje investitora.

Za te je hotele otkupljeno 20 ponudbenih dokumentacija, a među potencijalnim ponuđačima mogle bi se naći Hypo Alpe-Adria-Bank i njena povezana društva, Dom Holding ili luksemburška Orco Hotel Group, saznaje se u Fondu.

Na natječaju, objavljenom u veljači ove godine, oglašena je prodaja 360.802 dionica Hotela Maestral, i to po početnoj cijeni od 72,16 milijuna kuna, što je i nominalna vrijednost tih dionica.

Obzirom na interes ulagača, u HFP-u očekuju da će ovo društvo biti prodano na prvom natječaju, što će ujedno biti i prvi slučaj da se neko hotelsko poduzeće prodaje u prvom pokušaju i po nominalnoj cijeni.

Hotele Maestral čini pet hotela - Splendid, Vis, Kondor, Adriatic i Uvala, a riječ je o zadnjem hotelskom kompleksu smještenom u samom gradu Dubrovniku, odnosno u zaljevu Lapad.

Uz uobičajene uvjete, poput zadržavanja svih 245 zaposlenika na rok od najmanje godinu dana od sklapanja kupoprodajnog ugovora, prilaganja programa ulaganja te poslovnog plana, od ponuditelja se očekuje i da ponudi priloži pismo namjere ili neki drugi dokument kojim će se jamčiti da će Hoteli Maestral biti uvršteni u neki od uglednih svjetskih hotelskih lanaca.

Prema podacima HFP-a, ukupna aktiva društva na kraju rujna prošle godine je iznosila 151,4 milijuna kuna, a ukupne obveze 88,06 milijuna kuna.

Podaci iz financijskog izvješća Hotela Maestral na web stranicama Komisije za vrijednosne papire pak pokazuju da su Hoteli Maestral u prva tri mjeseca ove godine poslovali s gubitkom od 7,34 milijuna kuna, dok su dugoročne obveze društva iznosile 70,47 milijuna kuna, a kratkoročne 29 milijuna kuna.

HFP je uskoro trebao objaviti i natječaje za prodaju dubrovačkih Hotela Plat te Hotela Jadran u Crikvenici, ali prema riječima glasnogovornika Fonda Vedrana Kukavice, Fond trenutno nije u mogućnosti pripremiti te natječaje zbog odbijenice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) da u prodaju uključi i dionice iz svog portfelja.

Slično je stanje i sa splitskim Jadroplovom, za kojeg bi natječaj trebao biti objavljen za nekoliko dana, ali samo za 64,5 posto dionica, odnosno bez oko 7 posto dionica iz portfelja HZMO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙