FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: subvencioniranje kredita obrtnicima

KARLOVAC, 11. svibnja 2005. (Hina) - U Obrtničkom centru u Karlovcukarlovački župan Nedjeljko Strikić i upraviteljica Obrtničko-štednokreditne zadruge Zrinka Juraković potpisali su danas Sporazum osubvencioniranju kredita obrtnicima za 2005. godinu.
KARLOVAC, 11. svibnja 2005. (Hina) - U Obrtničkom centru u Karlovcu karlovački župan Nedjeljko Strikić i upraviteljica Obrtničko-štedno kreditne zadruge Zrinka Juraković potpisali su danas Sporazum o subvencioniranju kredita obrtnicima za 2005. godinu.

Županija je time prihvatila obvezu da će ukupno 150.000 kuna iz svog godišnjeg proračuna usmjeriti na subvencioniranje kamata i drugih troškova obrtničkih kredita.

Kreditni je potencijal karlovačke OŠKZ dva milijuna kuna. Zahvaljujući tome će obrtnicima ukupan trošak kredita s 11,3 posto pasti na prihvatljivih četiri posto, rekla je Juraković.

Na susretu s obrtnicima u povodu potpisivanja Sporazuma župan Strikić je iznio podatak da je Županija u proteklih pet godina udruženjima obrtnika, Županijskoj obrtničkoj komori i OŠKZ plasirala tri milijuna i 53 tisuće kuna bespovratnih sredstava. U tom je iznosu i 500.000 kuna kredita iz 1999. godine, koji OŠKZ nije mogla vratiti, pa je odlukom Županije ove godine to potraživanje otpisano, rekao je Strikić.

Podsjetio je da su preko županijskih stručnih službi išle i kreditne linije s razine nadležnih ministarstava, te da je u zadnje četiri godine (do kraja 2004. godine) odobreno 386 kredita, ukupne vrijednosti od oko 154 milijuna kuna, a zahvaljujući kojima je otvoreno 1220 radnih mjesta.

U tijeku je kreditna linija za koju se javilo 243 poduzetnika sa ukupnim zahtjevom od 240 milijuna kuna, što je nadmašilo sva očekivanja, rekao je Strikić.

Do 30. travnja odobrena su 102 kredita, ukupne vrijednosti od 64 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙