FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZABA: povoljniji krediti za obrtnike i male poduzetnike

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebačka banka (ZABA) je od početkaovog mjeseca uvela povoljnije kredite obrtnicima i malim poduzetnicimau četiri kreditna programa, u kojima su kamatne stope snižene od 1 do2 postotna poena, izvijestili su danas iz ZABA-e.
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebačka banka (ZABA) je od početka ovog mjeseca uvela povoljnije kredite obrtnicima i malim poduzetnicima u četiri kreditna programa, u kojima su kamatne stope snižene od 1 do 2 postotna poena, izvijestili su danas iz ZABA-e.

Tako je kamatna stopa kod dugoročnog kreditiranja za projektno financiranje te za dugoročno kreditiranje za razvoj turističke djelatnosti snižena na 7 posto godišnje, a za standardne hipotekarne kredite na 8,5 posto godišnje.

Kamatna stopa za hipotekarne kredite za podsegmente (za liječnike, stomatologe, veterinare, farmaceute, odvjetnike, javne bilježnike, ovlaštene revizore i porezne savjetnike, članove hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu) je istodobno snižena na 8 posto godišnje.

Nove kamatne stope će se primjenjivati na novoodobrene kredite, ali i na sve postojeće kredite u ovim programima, u kojima je ZABA do sada plasirala oko 400 milijuna kuna.

Novost u fleksibilnijem izboru instrumenata i kombinacija osiguranja je minimalno pokriće kredita od 130 posto kod projektnog financiranja. Nedostajuću hipoteku na nekretninu može zamijeniti i depozit koji se po potrebi može uplatiti iz odobrenog kredita, pri čemu se umjesto depozita prihvaća i udio u novčanim i investicijskim fondovima ili jednokratna premija životnog osiguranja za vlasnika.

U ZABA-i ističu kako klijenti mogu koristiti i popust na naknadu za odobrenje kredita korištenjem paketa 1 za sve za male poduzetnike - model Partner, a novost je i da mali poduzetnici za podizanje dugoročnih kredita više nisu u obvezi izrađivati investicijske elaborate.

ZABA posluje s više od 60 tisuća malih poduzetnika i obrtnika, a u dosadašnjem poslovanju s malim gospodarstvom je plasirala više od 2 milijarde kuna kredita. U prva četiri mjeseca ove godine plasirala je 400 milijuna kuna novih kredita za financiranje investicija i poslovanja, što je 30 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙