FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatske tvrtke i obrtnici na sajmu tehnike u Beogradu

BEOGRAD, 9. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatske tvrtke, njih 11, i desethrvatskih obrtnika i ove godine izlažu na danas otvorenom 49.međunarodnom sajmu Tehnika i tehnička dostignuća u Beogradu, koji ćetrajati do 13. svibnja.
BEOGRAD, 9. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatske tvrtke, njih 11, i deset hrvatskih obrtnika i ove godine izlažu na danas otvorenom 49. međunarodnom sajmu Tehnika i tehnička dostignuća u Beogradu, koji će trajati do 13. svibnja.

Na površini od 73 četvorna metra svoje proizvode u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK) predstavljaju obrtnici koji se bave proizvodnjom strojeva i opreme, proizvodnjom i veleprodajom antena i antenskih sustava, obradom metala, proizvodnjom učvrsnog i ovjesnog pribora i obujmica, proizvodnjom proizvoda od nehrđajućeg čelika i inoxa, opreme za ugostiteljstvo, interijere i štandove te proizvodnjom opreme za automatizaciju i tehnike mjerenja.

istodobno u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) izlaže 11 hrvatskih tvrtki, a na izložbenom prostoru od 350 četvornih metara predstavljaju se primjerice Končar Elektroindustrija, zatim tvrtka Elektroda iz Zagreba, Lipovica d.o.o., Altpro d.o.o. iz Zagreba, tvrtka Elektroda iz Zagreba, Metal - elektro iz Donje Zeline itd.

HOK sufinancira 50 posto cijene nastupa za obrtnike, a kako je istaknuo glavni tajnik HOK-a Petar Sindičić, i od ovogodišnjeg nastupa na sajmu očekuju poslovno povezivanje s novim partnerima te obnavljanje starih poslovnih veza i kontakata.

Prvi kolektivni nastup obrtnika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore na Sajmu tehnike u Beogradu bio je 2000. godine. Od tada pa do danas, napominju iz HOK-a, zabilježen je veliki interes poslovnih partnera za hrvatskim proizvodima.

Međunarodni sajam "Tehnika i tehnička dostignuća" u Beogradu okupio je 1100 izlagača iz 42 zemlje, na površini od 24.000 četvornih metara izložbenog prostora. Stranih izlagača je 600.

Najboljim izlagačima i najistaknutijim dostignućima Beogradski sajam dodijelit će i ove godine velika nagrada 'Korak u budućnost', za izloške koji predstavljaju vrhunska tehničko - tehnološka rešenja.

U prva tri mjeseca ove godine hrvatske su tvrtke na tržište Srbije i Crne Gore izvezle roba u vrijednosti od 74 milijuna američkih dolara, odnosno 47 posto više nego u isto doba lani, dok je izvoz tvrtki iz SiCG u Hrvatsku istodobno povećan za 68 posto, na 35 milijuna USD.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙