FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lovas: otvoren Ured hrvatsko-talijanske tvrtke "AGRO-LOVAS"

LOVAS"LOVAS,11. svibnja 2005.(Hina)) - Ministar poljoprivrede, šumarstva ivodnog gospodarstva Petar Čobanković otvorio je danas u Lovasu uhrvatskom Podunavlju ured novoosnovane hrvatsko-talijanske tvrtke"Agro-Lovas".
LOVAS,11. svibnja 2005.(Hina)) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković otvorio je danas u Lovasu u hrvatskom Podunavlju ured novoosnovane hrvatsko-talijanske tvrtke "Agro-Lovas".

Suosnivači te tvrtke, Poljoprivredna zadruga "Lovas" iz Lovasa, tvrtka "Agro-Tovarnik" iz Tovarnika i vukovarski VUPIK te telijanske tvrtke s područja Ravene Coop. Coltivatori diretti, Coop. VA C.E.A.C., Coop. C.E.P.A.L. i Coop. VAPRO.IN.CARNE namjeravaju na području Lovasa, Tovarnika i Vukovara u narednih 15 do 20 godina realizirati projekt ulaganja u poljoprivredu i stočarstvo pod imenom "3x1.000".

U okviru realizacije projekta predviđeno je podizanje 1.000 hektara nasada voćnjaka, 1.000 hektara nasada vinograda i uzgoj 1.000 grla stoke kao i izgradnja prehrambenih i skladišnih kapaciteta.

Ukupna vrijednost projekta procjenuje se na oko 120 milijuna eura.

Prema riječima načelnika općine Lovas Željka Cirbe, s konkretnom provedbom projekta započet će se ove jeseni kada bi se trebali zasaditi prvi hektari vinograda i voćanjaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙