FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt društvene odgovornosti gospodarstva

ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - U Ministarstvu gospodarstva, rada ipoduzetništva (MINGORP) danas je održana uvodna radionica u sklopuprojekta "Razvitak društvene odgovornosti gospodarstva u Hrvatskoj", ukoji će u prvoj fazi biti uključeno sedam tvrtki - po jedna tvrtka usklopu Končara i Lure, zatim zagrebačka Agroproteinka, splitski SMS,umaški SIPRO, KIO Orahovica i tvrtka PPM iz Čakovca.
ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - U Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP) danas je održana uvodna radionica u sklopu projekta "Razvitak društvene odgovornosti gospodarstva u Hrvatskoj", u koji će u prvoj fazi biti uključeno sedam tvrtki - po jedna tvrtka u sklopu Končara i Lure, zatim zagrebačka Agroproteinka, splitski SMS, umaški SIPRO, KIO Orahovica i tvrtka PPM iz Čakovca.

Riječ je o zajedničkom projektu ministarstava gospodarstva te zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, UN-ove Organizacije za industrijski razvoj (UNIDO) te Hrvatskog centra za čistiju proizvodnju, koji je vrijedan oko 200 tisuća dolara, pri čemu ga UNIDO financira sa 140 tisuća dolara, a MINGORP s oko 240 tisuća kuna.

U spomenutih sedam tvrtki, prema riječima ravnatelja Hrvatskog centra za čistiju proizvodnju Marijana Hosta, 'snimiti' će se stanje te će konzultanti UNIDO-a i ovog centra predložiti mjere kojima se može povećati društvena odgovornost, kroz sve tri komponente - gospodarsku, ekološku i socijalnu.

Pri tom će se jednostavnim mjerama u tvrtkama pokušati zadovoljiti temeljne postavke društvene odgovornosti - održiv gospodarski razvoj, zaštita okoliša te briga za poštivanje socijalnih prava zaposlenika, njihovih obitelji i šire društvene zajednice.

Na temelju iskustava tih tvrtki, najavio je Host, definirat će se platforma za proširenje odgovornosti i u drugim gospodarskim sektorima, ali i u drugim zemljama regije. Tako bi, naglasio je, Hrvatska postala nositelj znanja i iskustva za gospodarstva BiH, Srbije i Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunjske i Albanije, a početak te suradnje trebao bi biti regionalni forum u studenom ove godine, na kojem će biti predstavljeni prvi rezultati ovog projekta.

Projekt je posebice namijenjen malim i srednjim tvrtkama, odnosno stvaranju pozitivne poduzetničke klime za njihov razvoj, za poticanje izvoza te stvaranje jasnije slike koncepta društvene odgovornosti, kazao je UNIDO-v konzultant uključen u ovaj projekt u Hrvatskoj Kai Bethke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙