FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Greenspana zabrinjava rastući protekcionizam

CHICAGO, 6. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik američkesredišnje banke Fed Alan Greenspan izjavio je da se pribojava rastućegtrgovinskog protekcionizma, ustvrdivši da bi to moglo smanjitisposobnost američkog i svjetskog gospodarstva da podnosi šokove.
CHICAGO, 6. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik američke središnje banke Fed Alan Greenspan izjavio je da se pribojava rastućeg trgovinskog protekcionizma, ustvrdivši da bi to moglo smanjiti sposobnost američkog i svjetskog gospodarstva da podnosi šokove.

"Postajem sve više uznemiren oko nekih protekcionističkih pritisaka koji se pojavljuju u svijetu jer ako imamo rigidne međunarodne tržišne sile, pribojavam se implikacija koje bi mogle nastati za američko gospodarstvo, i naravno svijet kao cjelinu", rekao je Greenspan odgovarajući na pitanja na konferenciji koju je sponzorirala podružnica Feda u Chicagu.

Greenspan je također kazao da bi poduzetnici trebali preusmjeriti svoju kapitalnu potrošnju u nastojanju da postanu više energetski učinkovitiji ako vjeruju da će cijene nafte ostati visokima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙