FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 28. travnja

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 28. travnja.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 28. travnja.

BJELOVAR - Radionica na temu "Strana ulaganja za rast hrvatskog gospodarstva" bit će održana u Bjelovaru u organizaciji agencije USAID i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR). Uz predstavnike USAID-ovog projekta "Poduzetna Hrvatska" i HBOR-a sudjelovat će i predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, gradova Bjelovara i Nove Gradiške i dr. (10,00 sati, bjelovarsko Veleučilište, A.B. Šimića 1).

ZAGREB - Gospodarsko izaslanstvo Indonezije razgovarat će s predstavnicima Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva o bilateralnoj suradnji između dvije zemlje te o mogućnostima investicijske suradnje i suradnje slobodnih zona. Kao jedna od bitnih tema razgovora je i mogućnost suradnje u brodogradnji. Od početka 80-tih za indonezijsku je stranu brodogradilište Brodotrogir izgradilo pet brodova i dva plovna doka, a brodogradilište Kraljevica dva putnička i teretna broda te četiri vojna patrolna broda. Indonezijska strana, napominju iz Ministarstva, pokazuje interes za uvoz patrolnih čamaca i glisera iz Hrvatske za potrebe policije i za komercijalne svrhe. Iz Ministarstva su najavili da će nakon sastanka objaviti priopćenje za medije.

ZAGREB - Ured Europske komisije za razmjenu informacija o tehničkoj pomoći (TAEIX) i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva organizatori su radionice o području kemikalija. Cilj radionice je upoznavanje s pravnim temeljem u području zakonodavstva, s posebnim osvrtom na deterdžente i klasifikacijom te pakiranjem opasnih tvari i iskustvima novih članica Europske unije u implementaciji i transpoziciji zakonodavstva u području kemijske industrije u nacionalni pravni sustav. Na skupu će sudjelovati predstavnici više hrvatskih ministarstava te predstavnici nadležnih ministarstava iz više zemalja Europske unije. Nakon završetka radionice Ministarstvo će objaviti priopćenje.

ZAGREB - U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva na konferenciji za novinare bit će najavljena 2. Drvno - tehnološka konferencija koja će se održati 12. i 13. svibnja u Opatiji. Na tom će se skupu govoriti o problemima u drvnoprerađivačkom sektoru, a bit će predstavljeni glavni razvojni pravci drvnog sektora. Taj se sektor u Hrvatskoj oslanja na solidne sirovinske resurse, no ne postiže optimalne rezultate u finalizaciji proizvoda od drva, poglavito ne u proizvodnji namještaja. (11,00 sati, MPŠVG, Vukovarska 78).

ZAGREB - Tvrtka www.MojPosao.net na konferenciji za novinare predstavit će svoj projekt pod nazivom 1. Dani karijera u Hrvatskoj. Riječ je o susretu studenata i profesionalaca na početku karijere s direktorima ljudskih potencijala i uprava tvrtki (12,00 sati, hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙