FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren sajam "Osijek EXPO 2005"

OSIJEK, 11. svibnja 2005. (Hina) - Na sajamskom prostoru Pampas uOsijeku danas je otvoren 13. Međunarodni sajam graditeljstva i opremei 6. Obrtnički sajam, na kojem izlaže oko 150 domaćih i inozemnihizlagača na oko 4000 četvornih metara unatarnjeg i vanjskoj izložbenogprostora.
OSIJEK, 11. svibnja 2005. (Hina) - Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku danas je otvoren 13. Međunarodni sajam graditeljstva i opreme i 6. Obrtnički sajam, na kojem izlaže oko 150 domaćih i inozemnih izlagača na oko 4000 četvornih metara unatarnjeg i vanjskoj izložbenog prostora.

Osim hrvatskim, na sajmu sudjeluju izlagači iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije i Crne Gore, Slovenije i Njemačke.

Izloženi su građevinski strojevi i specijalna vozila, uređaji i mehanizacija za cestogradnju i zemljane radove, oprema i pribor za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam. Na ekološkim štandovima posjetiteljima se nude eko proizvodi u prehrani, odijevanju, stanovanju, industriji i poljoprivredi.

Otvarajući sajam osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić je istaknuo kako je "Sajam Osijek EXPO" postao nezaobilazno mjesto susreta poduzetnika graditeljske djelatnosti i obrtnika istočne Hrvatske i susjednih zemalja. Dodao je kako sajamske manifestacije, koje se održavaju u organizaciji Osječkog sajma d.o.o. tijekom cijele godine, imaju veliko značenje za grad Osijek i cijelu regiju, podsjetivši kako je Osijek nekada bio poznat kao sajamski grad, te da je cilj da to opet postane.

Posljednjih godina izuzetan doprinos u razvoju sajamskih priredaba ima Obrtnička komora Osječko-baranjske županije i Hrvatska obrtnička komora, rekla je Nada Maglajić, direktorica Osječkog sajma d.o.o.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Tijekom četiri sajamska dana održat će se niz okruglih stolova, foruma, te susreti gospodarstvenika gradova prijatelja Osijeka, Subotice, Tuzle, Budimpešte, Pečuha i Pforzheima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙