FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ZV-u idući tjedan sajmovi Građenje i opremanje

ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Tri specijalizirana međunarodnasajma objedinjena u grupu sajmova Građenje i opremanje, na kojima ćenastupiti 1.605 izlagača iz 31 zemlje, održat će se na Zagrebačkomvelesajmu od 19. do 23. travnja, najavljeno je na današnjojkonfereciji za novinare Zagrebačkog velesajma.
ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Tri specijalizirana međunarodna sajma objedinjena u grupu sajmova Građenje i opremanje, na kojima će nastupiti 1.605 izlagača iz 31 zemlje, održat će se na Zagrebačkom velesajmu od 19. do 23. travnja, najavljeno je na današnjoj konfereciji za novinare Zagrebačkog velesajma.

U sastavu grupe sajmova Građenje i opremanje su 29. međunarodni sajam graditeljstva, 46. međunarodni sajam obrtništva i 18. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda - Interklima.

Na Međunarodnom sajmu graditeljstva bit će predstavljene tehnološke novine u graditeljskoj struci, a program izlaganja obuhvaća prezentacije građevnih materijala, građevne kemije i zaštite objekata, krovove, zidove, fasade, prozore, vrata i druge elemente građevina te najsuvremenije građevinske strojeve. U okviru sajma održat će se Dan graditelja, u organizaciji Udruge poslodavaca graditeljstva Hrvatske udruge poslodavaca. Teme skupa su stanje i perspektive hrvatskog graditeljstva, regulacija tržišne utakmice i obrazovanje za graditeljska zvanja.

Kako tematska cjelina unutar sajma, održat će se prezentacija industrijske elektronike, mjerenja i automatizacije ELCRO.

Obrtnici, njih 452, predstavit će se na Međunarodnom sajmu obrtništva na 10.400 četvornih metara izložbene površine. Na dan otvaranja predviđeno je održavanje Obrtničkog foruma, na kojemu će na pitanja obrtnika odgovarati ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić. Tema ovogodišnjeg foruma su poticaji za malo i srednje poduzetništvo u 2005. godini, s naglaskom na proizvodnju, nove tehnologije i izvoz.

Bit će održana i promocija obrtničkih zanimanja pod nazivom "Želim biti majstor", namijenjena učenicima završnih razreda osnove škole.

Na sajmu Interklima program izlaganja obuhvaća opremu za grijanje, rashladne uređaje i postrojenja, opremu za klimatizaciju i ventilaciju, te ostalu opremu. Bit će održan i međunarodni simpozij o grijanju, hlađenju i klimatizaciji te konferencija o termografiji.

Poseban događaj, izvan uže tematike grupe sajmova, bit će Poslovna konferencija "Hrvatski izvoz u 2005. - poticaji i razvojni modeli", u organizaciji Zagrebačkog velesajma i Centra za međunarodnu suradnju i razvoj Pro futuro. Tema konferencije koja će se održati u srijedu, 20. travnja, su vanjskotrgovinska kretanja u hrvatskom gospodarstvu. Očekuje se sudjelovanje predstavnika 150 najvećih hrvatskih izvozničkih tvrtki.

Iako su sajmovi užeg stručnog karaktera, Zagrebački velesajam očekuje dobru posjećenost građana koji će na jednom mjestu moći vidjeti sve novosti u gradnji kuća i opremanju stanova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙