FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački sajam knjiga od 17. do 28. svibnja

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Drugi Zagrebački sajam knjiga, kojise održava od 17. do 28. svibnja u Profil Megastoreu okupit će velikbroj pisaca i 220 hrvatskih i inozemnih nakladnika, najavljeno je nadanašnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Drugi Zagrebački sajam knjiga, koji se održava od 17. do 28. svibnja u Profil Megastoreu okupit će velik broj pisaca i 220 hrvatskih i inozemnih nakladnika, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Po riječima jednog od organizatora Drage Glamuzine, tema ovogodišnjeg sajma je "Biografije", a bit će predstavljene biografije Ivana Pavla II, Franje Tuđmana, Stjepana Mesića, Ivice Račana, Miljenka Smoje, Colina Powella, Madleine Albright i Madonne.

U sklopu programa "Ispod čekića" bit će predstavljeni najnoviji naslovi Milane Vuković Runjić, Julijane Matanović, Milka Valenta, Svjetlana Vidulića, Renata Baretića, Zlatka Galla, Ivana Paulette, Krešimira Pintarića, Zorana Pongrašića te likovne monografije Klaudija Štefančića i Branka Franceschija. Uz predstavljanje najnovijih naslova predstavit će se i nakladničke kuće, a predviđen je posebni program za djecu i mlade, najavili su organizatori.

U sklopu 2. Zagrebačkog sajma knjiga, u Zagrebu i Zadru od 23. do 27. svibnja održat će se i Festival europske kratke priče.

Kako je najavio urednik Festivala Roman Simić, riječ je je o festivalu koji dovodi ugledne inozemne pisce čije su knjige hrvatski nakladnici već objavljivali ili nakladnicima potencijalno zanimljive pisce.

Festival europske kratke priče, ujedno je i festival prevoditelja, rekao je Simić i pojasnio kako se u sklopu njega održavaju i prevoditeljske radionice, a najboljim prevoditeljima dodjeljuju se stipendije.

(Hina) xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙