FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren hrvatski štand na Sajmu knjiga u Sarajevu

SARAJEVO,21. travnja(Hina) - Pomoćnik ministra kulture Hrvatske ČedomirVišnjić i predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske ZdenkoLjevak otvorili su u četvrtak hrvatski štand na XVII međunarodnomsajmu knjiga i učila u Sarajevu.
SARAJEVO,21. travnja(Hina) - Pomoćnik ministra kulture Hrvatske Čedomir Višnjić i predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske Zdenko Ljevak otvorili su u četvrtak hrvatski štand na XVII međunarodnom sajmu knjiga i učila u Sarajevu.

Hrvatska Zajednica nakladnika i knjižara pozvana je ove godine biti partner organizatorima sarajevskog sajma knjiga u okviru kojega se održava i VIII bijenale knjiga, a nastup hrvatskih nakladnika pomoglo je i Ministarstvo kulture Hrvatske.

"Hrvatska je na ovaj sajam dovela jaku reprezentaciju i bolji dio onoga što u ovome trenutku proizvodi na tržištu knjige", kazao je Čedomir Višnjić dodavši kako je očevidno sve veći utjecaj sajmova na status knjige te da oni privlače sve više mlade publike.

Višnjić je dodao kako Ministarstvo kulture i ovime pokazuje da čini sve ne bi li knjiga dospjela tamo gdje joj je i mjesto - među čitatelje.

Zdenko Ljevak je kazao kako sarajevski sajam predstavlja pravu feštu knjige okupivši veliki broj onih koji knjige proizvode i koji ih čitaju.

Zajednica nakladnika i knjižara organizirala je nastup petnaestak hrvatskih nakladnika u Sarajevu no posjetitelji sajma imaju prigodu vidjeti i naslove onih nakladnika koji nemaju posebne štandove.

U dvorani "Skenderija" svoja su izdanja izložili Ceres, Duieux, Kašmir promet, Leksikografski zavod "Miroslav Krleža", M.E.P, Masmedia, Medicinska naklada, Naklada Ljevak, Nova stvarnost, "Otokar Keršovani", Profil international, Sretna knjiga, Trsat polo, Veble commerce, Zagrebačka stvarnost i Zrinski no posredno su prisutni i brojni drugi nakladnici preko njihovih podružnica u BiH.

Do 25. travnja do kada traje sajam, sarajevska će publika imati prigodu za susrete s brojnim hrvatskim piscima čije će knjige biti predstavljene.

Jedan takav susret upriličen je već u srijedu kada je sajam otvoren i kada je promovirana monografija o Miri Gavranu gdje je bio i ovaj najprevođeniji hrvatski dramski pisac, dobro poznat sarajevskoj publici.

Idućih dana uslijedit će susret s Renatom Baretićem, Zvonkom Makovićem, Julijanom Matanović, Slobodanom Novakom i Romanom Simić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙