FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Sarajevu otvoren sajam knjiga na kojemu je Hrvatska zemlja partner

SARAJEVO,20. travnja(Hina) - Sedamnaesti međunarodni sajam knjiga iučila na kojemu je ove godine Hrvatska zemlja partner otvoren je usrijedu navečer u Sarajevu.
SARAJEVO,20. travnja(Hina) - Sedamnaesti međunarodni sajam knjiga i učila na kojemu je ove godine Hrvatska zemlja partner otvoren je u srijedu navečer u Sarajevu.

Više od 140 nakladnika iz zemalja regije te Bugarske, Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Velike Britanije i Sjedinjenih Država svoje će naslove sarajevskoj publici imati priliku predstaviti do 25. travnja.

Na hrvatskom štandu koji će biti svečano otvoren u četvrtak bit će izloženi naslovi petnaestak nakladnika, a već prvog dana sajma u okviru kojega se održava i VIII. bijenale knjige upriličena je promocija knjige Gordane Muzaferije "Kazališne igre Mire Gavrana" što ju je objavio Hrvatski centar - ITI - UNESCO Zagreb.

Na promociji je sudjelovao i sam Gavran koji slovi za najprevođenijeg hrvatskog dramskog pisca, a sarajevskoj je publici dobro poznat kroz blisku suradnju što ju je ostvario s Kamernim teatrom 55.

Otvaranje sarajevskog sajma knjiga jedan od njegovih organizatora Taib Šahinpašić, kao i pisac Goran Samardžić koji je dobio godišnju nagradu Društva pisaca BiH za svoj roman "Šumski duh"j, iskoristili su kako bi upozorili da bi to možda mogla biti i posljednja manifestacija ovakve vrste ostane li u BiH na snazi odluka o uvođenju PDV-a od 17 posto na knjige.

Samardžić je kazao kako uz PDV nakladništvo u BiH nema nikakvih izgleda za opstanak uz konkurenciju jeftine knjige iz Srbije i kvalitetnog nakladništva kakvo je u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙