FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisano Pismo namjere o osnivanju tvrtke Istarski sajam

PULA, 25. travnja 2005. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić,predsjednici županijske obrtničke i gospodarske komore Vili Šaina iŠime Vidulin te dekan pulskog Fakulteta ekonomije i turizma AlfioBarbieri potpisali su danas u Puli Pismo namjere o osnivanjuzajedničke tvrtke "Istarski sajam - Fiera Istriana".
PULA, 25. travnja 2005. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić, predsjednici županijske obrtničke i gospodarske komore Vili Šaina i Šime Vidulin te dekan pulskog Fakulteta ekonomije i turizma Alfio Barbieri potpisali su danas u Puli Pismo namjere o osnivanju zajedničke tvrtke "Istarski sajam - Fiera Istriana".

Tom je prigodom predsjednik županijske Gospodarske komore Šime Vidulin pozvao sve političare i gospodarstvenike Istarske županije da pomognu gradnji sajamskog prostora za 8.000 istarskih obrtnika.

Pismom namjere Istarska razvojna agencija, kako se danas čulo, obvezala se u roku od 90 dana razraditi odnose osnivača, izvore financiranja te moguće lokacije budućeg sajamskog centra.

Na današnjoj sjednici županijskog Gospodarskog vijeća predstavljen je i projekt osnivanja zaklade za stipendiranje studenata na renomiranim domaćim i inozemnim sveučilištima.

Nešto slično, prilikom donošenja proračuna Istarske županije za ovu godinu predlagao je već član poglavarstva Veljko Ostojić. Njegov je prijedlog tada odbijen, dok je danas predstavljen projekt koji je po narudžbi Istarske županije izradila pulska Udruga "ZUM". Predlaže se da osnivači zaklade uz samu Županiju budu i ostale institucije iz državnog sektora, ali i privatne tvrtke. Stipendisti zaklade po završetku studija bili bi obvezni zaposliti se u Istri na minimalno pet godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙