FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovori H1 sa T-Comom i T-Mobileom; nove odluke Agencije

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Novi fiksni operater, tvrtka Portuspotpisala je početkom ovoga tjedna ugovore o međupovezivanju(interkonekciji) s T-Comom i T-Mobileom te će od Agencije zatelekomunikacije idući tjedan zatražiti tehnički pregled, što je uvjetza početak pružanja usluga u njihovoj H1 mreži, doznaje se izPortusa.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Novi fiksni operater, tvrtka Portus potpisala je početkom ovoga tjedna ugovore o međupovezivanju (interkonekciji) s T-Comom i T-Mobileom te će od Agencije za telekomunikacije idući tjedan zatražiti tehnički pregled, što je uvjet za početak pružanja usluga u njihovoj H1 mreži, doznaje se iz Portusa.

Dodaju i da je ovotjednom odlukom Agencije ispunjen još jedan bitan preduvjet početku rada H1 mreže, a to je definiranje komercijalnih uvjeta implementacije usluge predodabira operatera od strane T-Coma i cijene za prebacivanje pojedinačnih korisnika na korištenje usluga H1 mreže.

Tu je odluku Vijeće Agencije donijelo na svojoj sjednici 9. svibnja, danas je objavljena na web stranicama Agencije, a njome je dana suglasnost na dodatak ili izmjenjenu standardnu ponudu T-Coma za usluge međusobnog povezivanja koji se odnosi na uslugu predodabira operatora.

T-Comu je, naime, Agencija krajem travnja naložila da izmijeni dodatak svoje standardne ponude koji se odnosi na uslugu predodabira operatora, i to na način da jednokratnu cijenu za aktivaciju CPS usluge (usluga predodabira operatora) po pretplatničkom broju smanji sa predloženih 167 kuna na 76,90 kuna.

Slijedom toga T-Com je pristao na smanjene cijene te će sada novi operateri za svakog T-Comovog pretplatnika, koji aktivira korištenje usluge predodabira novog operatera, plaćati T-Comu po 76,90 kuna.

Navedeno smanjenje cijena, kako navode iz Agencije, od T-Coma je zatraženo temeljem referentnih vrijednosti u zemljama članicama Europske unije.

Osim toga utvrđeno je i da će novi operateri T-Comu platiti i jednokratnu naknadu za aktivaciju CPS usluge u iznosu od 400.273 kune, što je uvjet da bi ga T-Com uključio u svoju telekomunikacijsku mrežu za korištenje te usluge.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙