FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

T-Com o cijenama u fiksnoj telefoniji

ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - S obzirom na pojavu novih operaterafiksne telefonije na hrvatskom tržištu i njihovih tarifa T-Com (iliT-HT) korisnicima preporučuje da pri usporedbi cijena sagledajucjelinu njihovih i drugih korisničkih paketa te da prije bilo kakveodluke dobro razmotre svoje navike telefoniranja.
ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - S obzirom na pojavu novih operatera fiksne telefonije na hrvatskom tržištu i njihovih tarifa T-Com (ili T-HT) korisnicima preporučuje da pri usporedbi cijena sagledaju cjelinu njihovih i drugih korisničkih paketa te da prije bilo kakve odluke dobro razmotre svoje navike telefoniranja.

T-Com je to preporučio potaknut prošlotjednom objavom tarifnih paketa novog operatera H1 (tvrtke Portus), u kojima, kako je na današnjem susretu s novinarima kazala izvršna direktorica korporativnih komunikacija T-Coma Nataša Rapaić, nisu dane cjelovite informacije pa bi korisnici mogli "pogrešno zaključiti što je za njih najpovoljnije".

T-Com pozdravlja dolazak konkurencije, ali njegova je, kaže Rapaić, dužnost kao operatera koji za sada još ima 100 postotni udjel na tržištu fiksne telefonije, i da korisnicima skrene pozornost na četiri elementa o kojima ovisi konačna visina njihovog telefonskog računa odnosno prometa kojega ostvaruju. To su trajanje ili dužina poziva; količina poziva ili koliko se često razgovara; u koje vrijeme češće zovu (po danu, noći, blagdanima, vikendima) te destinacija poziva (što češće zovu s fiksnog telefona fiksnu ili mobilne mreže, odnosno ostvaruju li češće lokalne, nacionalne ili međunarodne pozive).

Pri usporedbi T-Comovih paketa sa onima H1 vidljivo je, kaže Rapaić, da su pozivi iz T-Coma u nekim segmentima i dalje povoljniji nego kod H1.

Pritom iznosi primjer T-Comovog tarifnog paketa Super 60, koji slično kao i drugi njihovi paketi, korisnicima za lokalne pozive nudi upola niže cijene ako razgovaraju iza 19 sati, dok H1 paket "plavo" ima jednake cijene i po danu i po noći. Slično je, kaže, i s nacionalnim (međužupanijskim pozivima), koji su kod H1 "plavo" povoljniji ako se razgovara tijekom dana, ali su skuplji od T-Coma ako se razgovara noću.

Za pozive s fiksne u mobilne mreže ističe da su nešto povoljniji kod H1, ali samo ako se radi o kratkim pozivima od oko 30 sekundi i malom broju ukupnih takvih poziva.

Za međunarodne pak pozive, za koje je H1 najavio i do 25 posto niže cijene od T-Comovih, pri čemu nije objavio detalje cjenika, u T-Comu drže da je za one koji puno zovu inozemstvo ipak još uvijek najpovoljnija njihova tarifa Europa 25, u kojoj se za 25 kuna "dobije" 50 minuta razgovora.

Za mjesečnu naknadu/pretplatu Rapaić je kazala da bez obzira na eventualnu promjenu operatera ta naknada i dalje ostaje kao račun koji će korisnici plaćati T-Comu za uslugu pristupa mreži, jer oni za sada jedini imaju mrežu i odgovorni za uspostavu poziva. Sve dok drugi ne izgrade svoju mrežu ta naknada ide T-Comu, dodaje Rapaić.

Na upit planira li T-Com snižavati svoje cijene u fiksnoj telefoniji odgovorila je da ne planira, ali da će tržištu uskoro ponuditi još neke tarifne pakete.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙