FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor Optima Telekoma i T-HT-a o međupovezivanju

ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Tvrtka Optima Telekom potpisala jedanas ugovor sa T-Hrvatskim telekomom (T-HT) o međusobnom povezivanju,kojim se budućim korisnicima Optime, kada njihova fiksna mrežakomercijalno proradi, omogućuju pozivi prema T-HT-ovoj mreži odnosnobilo kojoj drugog fiksnoj ili mobilnoj mreži u Hrvatskoj i svijetu.
ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Tvrtka Optima Telekom potpisala je danas ugovor sa T-Hrvatskim telekomom (T-HT) o međusobnom povezivanju, kojim se budućim korisnicima Optime, kada njihova fiksna mreža komercijalno proradi, omogućuju pozivi prema T-HT-ovoj mreži odnosno bilo kojoj drugog fiksnoj ili mobilnoj mreži u Hrvatskoj i svijetu.

Potpisivanjem tog ugovora, kako su danas izvijestili iz Optime, završeni su tromjesečni pregovori s T-HT-om, a stvoren je i temelj za nastavak razgovora o ostalim uslugama međusobnog povezivanja operatora.

Ističu da su s T-HT-om uspjeli dogovoriti uvjete međupovezivanja koje mogu koristiti i svi drugi novi operateri u fiksnoj telefoniji, pri čemu ne navode detalje o tim uvjetima.

Isti je ugovor Optima nedavno potpisala i s VIPnetom.

Iz Optime dodaju i da su u tijeku interkonekcijski testovi i tehnički pregled od strane Agencije za telekomunikacije, po čijem završetku očekuju puštanje u rad svoje mreže te spajanje prvih, velikih poslovnih korisnika.

Za pružanje usluga privatnim i manjim poslovnim korisnicima napominju pak da je nužno osiguranje preduvjeta predodabira operatera, za koji će Optima Telekom dijelom koristi T-HT-ovu pristupnu mrežu. U vezi toga očekuju da Agencija i T-HT tijekom idućega tjedna definiraju nedostajuće parametre nužne za puštanje usluge predodabira operatora u rad.

Navode da s komercijalnim radom planiraju početi krajem travnja ove godine.

Do sada su u posao investirali 165 milijuna kuna, a do kraja godine planiraju još 75 milijuna kuna. Trenutno imaju 90 zaposlenih, a do kraja godine bit će ih, kako planiraju, ukupno oko 300.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙