FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić otvorio tvrtku Optima Telekom

ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska ima izuzetno velikepotencijale za razvoj informatizacije i telekomunikacija, a iako se utome malo kasnilo pojava tvrtke Optima Telekom, kao fiksnog operaterakoji s hrvatskim investicijama prvi konkurira T-HT-u, pokazuje da setelekom tržište počelo liberalizirati, kazao je hrvatski predsjednikStjepan Mesić otvarajući danas tvrtku Optima Telekom u Buzinu.
ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska ima izuzetno velike potencijale za razvoj informatizacije i telekomunikacija, a iako se u tome malo kasnilo pojava tvrtke Optima Telekom, kao fiksnog operatera koji s hrvatskim investicijama prvi konkurira T-HT-u, pokazuje da se telekom tržište počelo liberalizirati, kazao je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić otvarajući danas tvrtku Optima Telekom u Buzinu.

Liberalizacija telekom tržišta u Hrvatskoj ide sporo, ali se, rekao je Mesić, ipak događa jer imamo nove operatere u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, čime dolazi i do veće konkurentnosti na tom tržištu i povoljnijih cijena.

Sve to podržavam, istaknu je Mesić, jer takva politika vodi i do razvoja šire telekom infrastrukture za primjenu širokopojasnog Interneta, u koji se osim poduzetnika trebaju više uključiti i državne institucije.

Ulaganja u informatiku i telekome višestruko se isplate, a time se mogu realizirati i projekti informatizacije javne uprave, Vlade, zdravstva, porezne uprave, zemljišnih knjiga, povezivanje županija, banaka i drugog, napomenuo je predsjednik Mesić ističući posebno potrebu povezivanja škola i fakulteta širokopojasnim Internetom.

Na upit što misli zašto hrvatsko telekom tržište još nije u potpunosti liberalizirano s obzirom na zakone i najava s početkom ove godine, Mesić je kazao da je Hrvatska dosta centralizirana zemlja, jedna od najviše u Europi, ali se nada da smo i tu došli do saznanja da se uspjeh postiže jedino ako na svim razinama ljudi upotrijebe svoje ideje i znanja za stvaranje veće vrijednosti.

Primjer za to je, kaže, i otvaranje tvrtke Optima Telekom, s ljudima koji su u Hrvatsku donijeli vrhunsku svjetsku tehnologiju, ali i konkurenciju, što je dobro i za T-HT i za novog operatera koji svoj sustav tek postavlja.

Svaki tim može jedno vrijeme biti dobar, ali ako se ni sa kim ne natječe u perspektivi gubi, te se zato nada da će se u Hrvatskoj regulativom riješiti pitanje i centralizacije i sredstava i odgovornosti i ovlasti.

Dodao je i da osim u telekomunikacijama u Hrvatskoj ima još monopolista i u drugim područjima, ali se nada da će se i to vrlo brzo riješiti regulativom, sukladno europskim standardima.

Govoreći na otvaranju o početku rada Optime Telekoma predsjednik Uprave te tvrtke Roland Žuvanić je naglasio da im je još u tijeku tehnički pregled Agencije za telekomunikacije, te da će s radom i uključivanjem prvih, poslovnih korisnika početi čim taj pregled završi, što očekuje kroz nekoliko dana.

Što se tiče uključivanja rezidencijalnih (privatnih) korisnika kazao je da su još "neke odluke na dogovoru između Agencije i T-HT-a", što će se, također se nada, uskoro riješiti.

Optima Telekom do sada je u pokretanje posla uložio 160 milijuna kuna, do kraja godine planiraju i nove investicije, a ukupno su do sada zaposlili 99 djelatnika, čiji će broj, kako je kazao, porasti do 300.

Značajnim je Žuvanić izdvojio i to što su u pet mjeseci od dobivanja dozvole uspjeli osposobiti nacionalnu, vlastitu mrežu, preko koje će moći ići sav telefonski promet neovisno o infrastrukturi T-HT-a.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙