FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanski car i carica u državnom posjetu Norveškoj

OSLO, 10. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Japanski car Akihito i caricaMichiko doputovali su u utorak u Norvešku u četverodnevni državničkiposjet tijekom kojega će se sastati s najvišim norveškim dužnosnicimai posjetiti više muzeja, doznaje se od norveških dužnosnika.
OSLO, 10. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Japanski car Akihito i carica Michiko doputovali su u utorak u Norvešku u četverodnevni državnički posjet tijekom kojega će se sastati s najvišim norveškim dužnosnicima i posjetiti više muzeja, doznaje se od norveških dužnosnika.

Japanski carski par s izaslanstvom koje broji oko 150 članova, u zračnoj luci Gardermoen nedaleko od Osla dočekala je princeza Mette-Marit, supruga prijestolonasljednika Haakona.

Cara i caricu zatim će u Kraljevskoj palači primiti kraljica Sonja i princ Haakon koji obnaša dužnost namjesnika dok se njegov otac, kralj Harald (68), oporavlja nakon operacije srca.

U Oslu će carski par posjetiti džavni muzej narodne umjetnosti i umjetničku izložbu u gradskoj vijećnici.

U četvrtak će posjetiti Trondheim gdje će, među ostalim, posjetiti gotičku katedralu Nidaros, tamošnji muzej, sveučilište i tržnicu ribe.

Ovaj državnički posjet koji će se završiti u petak odgovor je na sličan posjet kralja Haralda i kraljice Sonje Japanu 2001. Prije dolaska u Norvešku carski par je boravio u četverodnevnom posjetu Irskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙