FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić posjetio Nansen institut u Oslu

OSLO, 15. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić upetak je posjetio Nansen institut u blizini Osla i kratko pozdraviosudionike seminara hrvatskih i norveških znanstvenika posvećenogzaštiti Jadrana.
OSLO, 15. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u petak je posjetio Nansen institut u blizini Osla i kratko pozdravio sudionike seminara hrvatskih i norveških znanstvenika posvećenog zaštiti Jadrana.

U sklopu toga seminara čelnici Nansen instituta potpisali su Sporazume o suradnji s trima hrvatskim znanstvenim institucijama - Institutom za oceanografiju i ribarstvo iz Splita, Institutom "Ruđer Bošković" iz Zagreba i Hrvatskim hidrografskim institutom iz Splita.

Riječ je zapravo o početnoj fazi projekta posvećenog zaštiti Jadrana koji će financirati norveška vlada iz svojih fondova za pomoć Hrvatskoj, a Hrvatskoj je vrlo značajan zbog znanstvene suradnje s iskusnim norveškim stručnjacima i njezine orijentacije prema moru.

Službeni posjet predsjednika Mesića Norveškoj iskorišten je kao prigoda za organizaciju ovoga seminara i potpisivanje navedenih sporazuma kao polazne točke buduće suradnje hrvatskih i norveških znanstvenika.

Predsjednik Mesić večeras će zajedno s norveškim premijerom Kjellom Magneom Bondevikom sudjelovati na tradicionalnoj večeri Hrvatske turističke zajednice u Oslu i time ujedno završiti svoj dvodnevni službeni posjet Kraljevini Norveškoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙