FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Postupak protiv osumnjičenog za silovanje Amerikanke ostaje u Gospiću

GOSPIĆ, 10. svibnja 2005. (Hina) - Kazneni postupak protiv JosipaMraovića (57), osumnjičenog da je u gospićkom hotelu silovao američkukošarkašicu vodit će se u Gospiću, a ne u Rijeci kao što je predložilotužiteljstvo, odlučio je Vrhovni sud.
GOSPIĆ, 10. svibnja 2005. (Hina) - Kazneni postupak protiv Josipa Mraovića (57), osumnjičenog da je u gospićkom hotelu silovao američku košarkašicu vodit će se u Gospiću, a ne u Rijeci kao što je predložilo tužiteljstvo, odlučio je Vrhovni sud.

Sud je odbio prijedlog zamjenika glavnog državnog odvjetnika za premještanjem postupka na riječki Županijski sud, ocjenivši kako ne postoje opravdani razlozi za to.

Vrhovni sud smatra kako je dosadašnje postupanje Županijskog suda u Gospiću bilo ažurno i zakonito, te da ne postoje okolnost koje bi mogle izazvati sumnju u objektivnost i zakonitost rada tog suda.

"Svaka odluka Vrhovnog suda je zakonita, pa tako i ova", izjavio je Hini predsjednik Županijskog suda u Gospiću Pave Rukavina. Kazao je da će se istražni postupak provesti što je moguće prije, jer je osumnjičeni Mraović pritvoren kako ne bih utjecao na svjedoke.

Odvjetnik osumnjičenog Velimir Došen smatra, pak, da ni Županijsko državno odvjetništvo iz Rijeke nije trebalo preuzeti ovaj proces, odnosno da je predmet također trebao ostati u nadležnosti Županijskog održavnog odvjetništva u Gospiću.

Tužiteljstvo je tražilo prebacivanje postupka u Rijeku smatrajući da bi tamošnji sud lakše proveo postupak, posebice jer je glavni državni odvjetnik predmet već prebacio riječkom Županijskom državnom odvjetništvu. To je učinio zbog objektivnosti postupanja i otklanjanja moguće sumnje američke košarkašice u nepristranost rada Županijskog državnog odvjetništva u Gospiću.

Josip Mraović tajkun iz Bilaja uhićen je 14. travnja zbog sumnje da je dan ranije u svom gospićkom hotelu silovao 28-godišnju američku državljanku, košarkašicu KK Gospić - Industrogradnja. Mraović je pušten nakon saslušanja kod istražnog suca, a gospićko Županijsko državno odvjetništvo nije tražilo njegovo pritvaranje. Tek nakon što je predmet preuzelo riječko tužiteljstvo zatražen je pritvor, pa je Mraović 22. travnja ponovno uhićen i pritvoren, a protiv njega je pokrenuta istraga.

Do sada je u istrazi provedeno biološko vještačenje - DNA analiza, te vještačenje kontaktnih tragova, odnosno vještačenje tekstilnih vlakana, a u nastavku je predviđeno saslušanje navodne žrtve i još pet svjedoka iz Gospića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙