FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen osumnjičeni za silovanje američke košarkašice

GOSPIĆ, , 22. travnja 2005. (Hina) - Policija je večeras uhitila JosipaMraovića (57) iz Bilaja, osumnjičenog da je 13. travnja silovao28-godišnju američku državljanku, košarkašicu KK Gospić -Industrogradnja.
GOSPIĆ, , 22. travnja 2005. (Hina) - Policija je večeras uhitila Josipa Mraovića (57) iz Bilaja, osumnjičenog da je 13. travnja silovao 28-godišnju američku državljanku, košarkašicu KK Gospić - Industrogradnja.

Kako se doznaje od glasnogovornika Ministarstva unutarnjih poslova Zlatka Mehuna i u ličko-senjskoj Policijskoj upravi, osumnjičeni je uhićen u 21,50 sati i bit će sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Gospiću.

Neslužbeno se doznaje da je Josip Mraović zatražio novog odvjetnika.

Pritvor osumnjičenom određen je na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Gospićki Županijski sud jučer je pokrenuo istragu protiv Mraovića, a glavni državni odvjetnik Mladen Bajić je za daljnje postupanje po tom predmetu odredio Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci.

Bajić je u današnjem priopćenju naveo da je predmet na riječko Županijsko državno odvjetništvo 'prebacio' radi nesmetanog i objektivnog vođenja daljnjeg postupka, a riječko je tužiteljstvo zatim predložilo pritvaranje osumnjičenoga. Tužiteljstvo je predložilo i da se za daljnje postupanje u tom predmetu odredi drugi županijski sud, "u cilju osiguranja objektivnosti daljnjeg postupanja u tom predmetu, i imajući u vidu medijske napise i očitovanje pojedinih čelnih ljudi Gospića o neosnovano pokrenutom postupku".

Bajić je u današnjem priopćenju najavio i da će, nakon razjašnjenja i utvrđivanja svih okolnosti koje bi govorile o mogućim propustima u postupanju gospićkog Županijskog državnog odvjetništva, donijeti odgovarajuću odluku, te poduzeti potrebne mjere sukladno Zakonu o državnom odvjetništvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙