FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Produžen pritvor gospićkom tajkunu osumnjičenu za silovanje

GOSPIĆ, 27. travnja 2005. (Hina) - Izvanraspravno vijeće Županijskogsuda u Gospiću produžilo je danas pritvor 57-godišnjem tajkunu JosiMraoviću koji je u kaznenom postupku osumnjičen da je 13. travnja usvom hotelu "Ante" silovao 28-godišnju američku državljanku,košarkašicu "Gospića".
GOSPIĆ, 27. travnja 2005. (Hina) - Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Gospiću produžilo je danas pritvor 57-godišnjem tajkunu Josi Mraoviću koji je u kaznenom postupku osumnjičen da je 13. travnja u svom hotelu "Ante" silovao 28-godišnju američku državljanku, košarkašicu "Gospića".

"Na današnjoj sjednici Vijeće je okrivljeniku produžilo pritvor, ali je djelomično i prihvatilo njegovu žalbu", izjavio je predsjednik Županijskog suda u Gospiću Pavle Rukavina.

Najavio je da je na redu saslušanje svjedoka do kada okrivljenik ostaje u pritvoru.

Odvjetnik Velimir Došen izrazio je zadovoljstvo što je dijelom prihvaćena žalba njegova branjenika. Objasnio je kako "Vijeće smatra da evenutalno počinjenje kažnjiva djela nije nastupilo pod izvanredno teškim okolnostima koje bi kažnjivu djelu dalo poseban značaj".

"Moj branjenik ostaje u pritvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoka. Kad svjedoci u ovom postupku budu saslušani, moj će se branjenik braniti sa slobode i dokazati svoju nevinost", rekao je Došen.

Upitan hoće li kao svjedokinja biti saslušana 28-godišnja američka košarkašica Došen je odgovorio da ona za sada nije predložena da se sasluša u postupku te da je Županijsko odvjetništvo u Rijeci predložilo da se saslušaju samo svjedoci koji neizravno ili izravno nešto znaju u tom slučaju.

Inače, policija je Josipa Mraovića, 57-godišnjeg tajkuna iz Bilaja, uhitila 22. travnja i sprovela ga u Istražni centar Županijskog suda u Gospiću. Pritvor osumnjičeniku određen je na prijedlog Županijskoga državnog odvjetništva u Rijeci.

Gospićki Županijski sud 21. travnja je pokrenuo istragu protiv Mraovića, a glavni državni odvjetnik Mladen Bajić odredio je da daljnji postupak u tom predmetu vodi Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci zbog, kako je obrazložio, nesmetana i nepristrana vođenja postupka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙