FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP RS: Prijave protiv preko 3600 osoba zbog ratnih zločina

BANJA LUKA, 27. travnja 2005. (Hina) - MUP Republike Srpske izvijestioje u srijedu da je do danas ovo Ministarstvo podnijelo 507 kaznenihprijava protiv 3685 osoba za koje postoji utemeljena sumnja da sutijekom rata u Bosni i Hercegovini počinili ratne zločine nad 4231civilnom osobom.
BANJA LUKA, 27. travnja 2005. (Hina) - MUP Republike Srpske izvijestio je u srijedu da je do danas ovo Ministarstvo podnijelo 507 kaznenih prijava protiv 3685 osoba za koje postoji utemeljena sumnja da su tijekom rata u Bosni i Hercegovini počinili ratne zločine nad 4231 civilnom osobom.

Glasnogovornik direktora policije MUP-a RS Radovan Pejić precizirao je da je 3035 osoba ubijeno, 946 ranjeno, 164 osobe su žrtve silovanja, a 86 je proglašeno nestalim.

Po njegovim riječima, samo je iz Centra javne sigurnosti Istočno Sarajevo upućeno više od 200 kaznenih prijava protiv osumnjičenih za ratne zločine.

"Za policijske aktivnosti izuzetno je komplicirano dokumentirati kaznena djela ratnog zločina jer se teško pribavljaju atentični audio i video zapisi nastali prije više od deset godina, ali koji, na sreću, postoje", rekao je policijski glasnogovornik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙