FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: Veledrogerije traže da HZZO plati pola kamata na kredit

ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Predstavnici veledrogerija, ljekarnii proizvođača lijekova traže od Hrvatskog zavoda za zdravstvenoosiguranje da plati pola kamata na kredit uzet za plaćanje duga HZZO-aprema ljekarnama od 850 milijuna kuna, piše današnji Jutarnji list.
ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Predstavnici veledrogerija, ljekarni i proizvođača lijekova traže od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje da plati pola kamata na kredit uzet za plaćanje duga HZZO-a prema ljekarnama od 850 milijuna kuna, piše današnji Jutarnji list.

HZZO je, naime, podigao kredit samo za iznos duga, a kamate u iznosu od 55 milijuna kuna trebali bi snositi opskrbljivači.

Osim plaćanja polovice kamata, opskrbljivači traže od HZZO-a da u sljedećih godinu dana ne smanjuje cijena lijekova, te da se za otkup duga pronađe banka koja će ponuditi manje kamate nego Zagrebačka, s kojom su Ministarstvo financija i HZZO sklopili ugovor o otkupu duga uz tržišnu kamatu od 7,5 posto.

Predsjednik Udruge veledrogerija Vladimir Klobučar kaže da će te zaključke na sastanku u petak predložiti ministru zdravstva Nevenu Ljubičiću, te dodaje da se ugovor o otkupu duga može potpisati s Raiffeisen bankom koja nudi kamatu od 5,5 posto.

Direktor HZZO-a Većeslav Bergman kaže da Upravno vijeće HZZO-a ne može donijeti odluku o plaćanju kamata, jer za sve odluke koje premašuju pet milijuna kuna moraju tražiti suglasnost Vlade, piše Jutarnji list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙