FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OECD snizio prognoze gospodarskog rasta u 2005.

PARIZ, 14. travnja 2005. (Hina/AFP) - Stručnjaci Organizacije zagospodarsku suradnju i razvitak (OECD) smanjili su svoje prognozegospodarskog rasta u razvijenim industrijskim zemljama u ovoj godinina 2,8 posto u odnosnu na prethodno prognoziranih 2,9 posto.
PARIZ, 14. travnja 2005. (Hina/AFP) - Stručnjaci Organizacije za gospodarsku suradnju i razvitak (OECD) smanjili su svoje prognoze gospodarskog rasta u razvijenim industrijskim zemljama u ovoj godini na 2,8 posto u odnosnu na prethodno prognoziranih 2,9 posto.

Gospodarstvo eurozone trebalo bi ove godine rasti za 1,7 posto umjesto ranije prognoziranih 1,9 posto.

OECD-ove prognoze za rast američkog gospodarstva osjetno su revidirane naviše i iznose 3,8 za ovu godinu u odnosu na ranije prognoziranih 3,3 posto. Istodobno su prognoze za rast japanskog gospodarstva znatno smanjene pa se očekuje rast od samo 1,0 posto dok su ranije procjene polazile od pretpostavke o rastu od 2,1 posto.

Provizorne brojke pripremila je radna skupina tehničkih stručnjaka pri OECD-u na sastanku održanom početkom tjedna. OECD je konstatirao da su to njegove službene procjene, koje će biti objavljene u svibnju.

Radna skupina procijenila je i da će u 2006. gospodarstva svih članica OECD-a zabilježiti rast od 3,0 posto umjesto ranije prognoziranih 3,1 posto. Američko gospodarstvo navodno će rasti 3,4 posto umjesto ranije prognoziranih 3,6 posto a gospodarstvo eurozone 2,4 posto umjesto ranije prognoziranih 2,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙