FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: Vijeće čuvara protiv abortusa u slučaju malformacija

TEHERAN, 9. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Vijeće čuvara,dvanaesteročlano zakonodavno tijelo sastavljeno od šest odvjetnika išest islamskih svećenika, odbacilo je u ponedjeljak prijedlog zakonakojim bi se omogućio pobačaj teško oštećenih fetusa, uz obrazloženjeda je takav prijedlog protivan islamu, doznaje se s web straniceiranskog parlamenta.
TEHERAN, 9. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Vijeće čuvara, dvanaesteročlano zakonodavno tijelo sastavljeno od šest odvjetnika i šest islamskih svećenika, odbacilo je u ponedjeljak prijedlog zakona kojim bi se omogućio pobačaj teško oštećenih fetusa, uz obrazloženje da je takav prijedlog protivan islamu, doznaje se s web stranice iranskog parlamenta.

Prošli je mjesec, naime, iranski parlament usvojio prijedlog zakona o mogućnosti pobačaja u slučaju malformacija fetusa ili ugroženosti života majke, no Vijeće čuvara, koje nadgleda rad parlamenta, odbija te argumente.

"Abortus se protivi islamskom šarijatskom zakonu i u slučajevima u kojima bi dijete zbog svog mentalnog ili fizičkog hendikepa, nakon svog rođenja, predstavljalo teret roditeljima", obrazložilo je u pismu parlamentu Vijeće čuvara.

Za sada nije jasno dopušta li se abortus u slučaju da je ugrožen život majke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙