FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski parlament odobrio pobačaj

TEHERAN, 13. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Iranski parlament kojimdominiraju konzervativci odobrio je pobačaj u slučajevima kada ježivot majke u opasnosti ili bi dijete bilo malformirano, izvijestilaje službena iranska informativna agencija IRNA.
TEHERAN, 13. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Iranski parlament kojim dominiraju konzervativci odobrio je pobačaj u slučajevima kada je život majke u opasnosti ili bi dijete bilo malformirano, izvijestila je službena iranska informativna agencija IRNA.

"To je prvi puta u posljednjih 26 godina da se parlament usudio raspraviti o tako kontroverznom zakonu", izvijestila je u utorak agencija. IRNA kaže da su protivnici zakona argumentirali kako se malformiranost fetusa ne može uvijek jednoznačno dokazati te da zakon otvara mogućnosti zloporabe.

Predlagači zakona ukazali su na financijsko iscrpljivanje kojem su izložene obitelji s hendikepiranom djecom.

IRNA je izvijestila i da zakon predviđa i kazne za zloporabe zakona no nije navela pojedinosti. U zakonu se kaže da je za abortus potreban službeni zahtjev roditelja uz ocjenu troje specijalista i stručnjaka sa sudske medicine.

Sve zakone koje donese iranski parlament treba odobriti Vijeće čuvara, konzervativno tijelo koje nadzire zakonodavstvo a koje čini šest svećenika i šest sudaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙