FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: međunarodni skup o kvaliteti

ŠIBENIK, 9. svibnja 2005. (Hina) - U organizaciji "Europskog centra zakvalitetu" iz Moskve i Centra za razvoj i kvalitetu "Oskar" iz Zagrebadanas je u hotelskom naselju "Solaris" kod Šibenika počeo međunarodnisimpozij o temi "Kvaliteta, inovacije, obrazovanje i CALS (ComputerAided Learning System)-tehnologije".
ŠIBENIK, 9. svibnja 2005. (Hina) - U organizaciji "Europskog centra za kvalitetu" iz Moskve i Centra za razvoj i kvalitetu "Oskar" iz Zagreba danas je u hotelskom naselju "Solaris" kod Šibenika počeo međunarodni simpozij o temi "Kvaliteta, inovacije, obrazovanje i CALS (Computer Aided Learning System)-tehnologije".

U radu simpozija, suorganizatori kojeg su ministarstva obrazovanja i znanosti, te industrije i energetike Ruske Federacije, Federalna agencija za regulativu i meteorologiju, Moskovski institut za elektroniku i matematiku i Ruski registar, sudjeluje stotinjak znanstvenika i stručnjaka iz Rusije, Bjelorusije i Hrvatske.

Oni će do 14. svibnja raditi na plenarnim sjednicama tijekom kojih će biti predstavljeno petnaestak znanstvenih radova, te u sedam odvojenih sekcija.

Po riječima Vladimira Azarova, predsjednika Organizacijskog odbora i direktora" Europskog centra za kvalitetu" u Moskvi, ovo je prvi put da ruski stručnjaci međunarodni simpoziji o kvaliteti održavaju izvan Rusije, a njegov je ovogodišnji moto "Preko kvalitete u Europu".

Otvarajući seminar, direktor Centra za razvoj i kvalitetu "Oskar" Marko Bešker naglasio je kako je održavanje simpozija u Šibeniku značajno ne samo za budući razvoj kvalitete i inovacija u funkciji napretka i razvoja, nego i za brži turistički razvoj ovog područja".

Dodao je kako bi za vrijeme trajanja simpozija moskovski "Europski centar za kvalitetu", "Oskar" i šibenska Visoka škola za turistički menadžment trebali dogovoriti otvaranje "virtualnog sveučilišta". Ugovor o tomu bit će najvjerojatnije potpisan u listopadu ove godine. Studenti iz cijelog svijeta predavanja bi pratili posredstvom Interneta na engleskom, ruskom i hrvatskom jeziku, dok bi se praktični dio nastave i ispiti održavali u Šibeniku.

(Hina) zpod yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙