FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 8. svibnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 8. svibnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

MOSKVA - Rusija je uvjerena da će njezino zrakoplovstvo odagnati tmurne oblake i spriječiti da kiša pokvari veliku paradu u Moskvi na Dan pobjede. Ruski piloti su "stari majstori u udaljavanju oblaka od značajnih proslava", rekao je ministar obrane Sergej Ivanov, dodajući da će zrakoplovstvo postupak primjeniti u ponedjeljak 9. svibnja kada će se na moskovskom Crvenom trgu biti prisutno i više od 50 stranih državnika. Na novinarski upit može li jamčiti da u ponedjeljak neće kišiti u Moskvi, Ivanov je odgovorio: "Da, mogu". "Samo ministarstvo obrane može fizički osigurati vedro nebo", dodao je samouvjereni ministar. Prema ruskim meteorolozima, piloti će imati dosta posla jer je upravo za taj dan najavljena kiša.

BERLIN - Njemica stara 81 godinu vozila je u subotu ujutro 38 kilometara u krivom smjeru na autocesti koja povezuje Mannheim sa Saarbrueckenom, objavila je njemačka policija. Starica se uputila autocestom u smjeru Saarbrueckena, no ubrzo je poželjela krenuti u drugom pravcu. Okrenula se na jednom parkingu i krenula prema Mannheimu, ostajući međutim na istom kraku autoceste, precizirala je policija. Policija ju je uhitila u blizini Ludwigshafena, nakon što je prešla čak 38 kilometara. Autocesta je srećom to jutro bila prazna.

GEORGETOWN - Molly Daniels tjedne je provela na internetu, prikupljajući podatke za bizarnu prijevaru: naučila je kako ljudsko tijelo spaliti do neprepoznatljivosti, otkrila kako prevariti istražitelje za podmetnute požare i brižljivo poduzela sve korake da mužu osigura nov identitet. Iskopala je truplo žene, inscenirala tešku prometnu nesreću i lažirala smrt muža Claytona koji je "uskrsnuo" kao njezin novi dečko. Vlasti tvrde da je to učinila da bi dobila 110 tisuća dolara životnoga osiguranja, a da njezin muž ne padne policiji u ruke. Molly Daniels tvrdila je da ju je vodila očajnička želja da spasi muža od zatvora zbog optužbi za seksualni napad. Molly je priznala krivnju za prijevaru osiguravatelja i za pomoć pri izbjegavanju uhićenja. Osuđena je na dvadeset godina zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙