FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 25. travnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 25. travnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK - Ako mislite da će te "bungee jumpingom" zavesti ženu, promislite dobro prije negoli to učinite. Naime, istraživanje koje je provedeno na američkom Sveučilištu Maine pokazalo je da žene nimalo ne impresioniraju muškarci skloni avanturama. "Žene smatraju da je "bungee jumping" ili skakanje padobranom besmislen rizik. Njima je važnije da je muškarac dobro situiran", kazao je William Farthing, koji je radio na istraživanju. Istraživanje je provedeno na uzorku od sto žena, a objavljeno je u magazinu "New Scientist".

TOKIO - Jedan japanski policijac toliko se napio da je završio u tuđoj kadi. "Ne mogu vjerovati da to nije moja kada", kazao je 21-godišnji policajac svojim kolegama koji su ga došli uhititi. Svoju kadu, odnosno kuću, promašio je za 50 metara. U vrijeme ovog incidenta nesretni policajac iz mjesta Nara, na zapadu Japana, nije bio na dužnosti.

LOS ANGELES - Zijevanje u sudnici može vas vrlo skupo koštati u Kaliforniji. U to se uvjerio muškarac iz Los Angelesa koji je tijekom izbora porotnika zijevao, a na upit suca zašto to čini, odgovorio je da mu je dosadno. Sudac je to ocijenio vrijeđanjem suda te ga je kaznio s tisuću dolara. Prema kalifornijskim zakonima sudac može novčano kazniti bilo koga tko remeti mir u sudnici, a najviša predviđena kazna je 1.500 dolara. No, nikad u povijesti nije zabilježeno da je netko kažnjen zbog zijevanja. Nesretni muškarac ipak neće morati platiti tisuću dolara. Nakon što se žalio kazna mu je smanjena na sto dolara.

MIAMI - Amerikancu iz Lauderdalea na Floridi njegov je automobil zadavao toliko problema da je odlučio "skratiti mu muke". Uzeo je pištolj te je ispalio pet hitaca u haubu svog jedanaest godina starog "Chrysler LeBarona". "Evo, sada je pokojni", kazao je 64-godišnji John McGivney. Budući da je svoj naum izvršio ispred stambene zgrade, policija ga je uhitila zbog ugrožavanja života i imovine. No, već sljedeći dan pušten je na slobodu nakon što je platio jamčevinu. "Mislim da nema čovjeka na svijetu koji barem jednom u životu nije poželio učiniti isto. Uopće ne žalim što sam zbog toga završio u pritvoru", izjavio je McGivney.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙