FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 5. svibnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 5. svibnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

OSLO - Striptiz je umjetnost, poput opere ili baleta, presudio je sud u Norveškoj u parnici u kojoj su vlasti tražile da vlasnici noćnih klubova plaćaju porez na dodanu vrijednost na ulaznice. Sud je presudio da se striptiz treba tretirati kao ostale umjetničke predstave, poput nastupa komičara, opera ili baleta te da ulaznice trebaju biti izuzete od PDV-a. Porezne su vlasti zatražile od kluba Blue Angel u Oslu više od milijuna norveških kruna zaostalih uplata uz obrazloženje da striptizete nisu umjetnice te da njihove predstave podliježu PDV-u koji u Norveškoj iznosi 25 posto.

WASHINGTON - Vlasnik američkog puba želi ući u Guinnessovu knjigu rekorda prodajom Belly Bustera, hamburgera teškog čak 6,8 kilograma. Denny Leigey stavio je Belly Buster na jelovnik svojeg restorana Denny's Beer Barrel Puba u Pennsylvaniji, u nadi da će osvojiti nagradu za najveći hamburger na svijetu. Za pečenje hamburgera treba oko tri sata, a gost koji ga uspije pojesti za manje od pet sati neće ga morati platiti 35 dolara. Za nagradu će dobiti i 250 dolara i majicu, no to još nikome nije uspjelo. Divovski hamburger poslužuje se s 25 kriški sira, tri rajčice i dva luka, što iznosi ukupno 12.000 kalorija, objavio je CNN.

WASHINGTON - Zakonodavci američke države Teksas prihvatili su u utorak zakon koji ograničava "seksualno sugestivno navijanje". Zakon koji je predložio predstavnik demokrata Al Edwards iz Houstona, izglasan je tijesno u Zastupničkom domu Teksasa, a omogućava dužnosnicima za državno obrazovanje da uspostave standarde o tome koliko sugestivne navijačke točke mogu biti u školama. Riječ je o djevojkama starim 12, 14, 16 ili 18 godina koje izvode seksom nabijene pokrete i mi im plješćemo, a to nije u redu, rekao je Edwards u obraćanju zastupnicima. Zastupnici, koji su se usprotivili, zakon nazivaju seksističkim. Da bi postao pravomoćan zakon još treba potvrditi teksaški Senat i guverner.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙