FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 7. svibnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 7. svibnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

NEW YORK - Trojica njujorških liječnika optuženi su da su članovima mafije prepisivali velike količine viagre te drugih lijekova i preparata protiv impotencije, plaćajući na taj način razne mafijaške usluge. Liječnici iz predgrađa New Yorka optuženi su za trgovanje receptima i lijekovima s članovima mafijaške obitelji Gambino koji su liječnicima pružali građevinske usluge i popravljali automobile. Odvjetnici optuženih izjavili su da se njihovi klijenti ne osjećaju krivima. No, proglasi li ih federalni sud na Manhattnu krivima mogli bi biti kažnjeni i sa deset godina zatvora. Liječnici su uhićeni u svojim domovima, a pušteni su na slobodu nakon što su platili 50.000 dolara jamčevine.

CARACAS - Venezuelanska vojska uhvatila je kolumbijskog bubnjara kojemu su bubnjevi zvučali drugačije od uobičajenih zbog skrivenih 24 kilograma kokaina. Glazbenik-krijumčar uhićen je u autobusu na granici Venezuele i Kolumbije. Kraj sebe je imao dva bubnja u koje je sakrio ukupno 24 kilograma kokaina. Venezuelanske vlasti kažu da je uhićeni glazbenik izvođač tradicionalne kolumbijske plesne glazbe. Kolumbijski krijumčari kokaina Venezuelu koriste kao ključnu točku za daljnji transport droge prema europskom narko tržištu. Procjenjuje se da kroz Venezuelu na putu do Europe u prosjeku godišnje prođe najmanje 100 tona kokaina.

WASHINGTON - Roda se ovog tjedna pošteno naradila u jednoj bolnici u Floridi, gdje su na svijet triput došle trojci začeti umjetnom oplodnjom. Predstavnici bolnice za žene i djecu "Arnold Palmer" u Orlandu ističu da je rođenje triju djevojčica i šestorice dječaka rekord za tu ustanovu, a možda i za cijelu naciju, izvijestila je televizijska postaja WESH u petak. Ovo mi je prvi, a mislim i zadnji put, rekla je novopečena mama Margarita Shephard koja je na svijet donijela Davida, Ameliu i Oliviu. Devetero novorođenčadi rođenih u petak teški su od 1,5 do 2,1 kilogram i smješteni na odjelu za intenzivnu skrb novorođenčadi. Liječnici kažu da su svi dobro i da će kući za nekoliko tjedana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙