FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelski veleposlanik: Njemačko-izraelski odnosi još uvijek "ambivalentni"

BERLIN, 7. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Odnosi između Njemačke i Izraelai dalje su ambivalentni, četiri desetljeća nakon formalne uspostavediplomatskih odnosa, rekao je u subotu izraelski veleposlanik uBerlinu Shimon Stein.
BERLIN, 7. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Odnosi između Njemačke i Izraela i dalje su ambivalentni, četiri desetljeća nakon formalne uspostave diplomatskih odnosa, rekao je u subotu izraelski veleposlanik u Berlinu Shimon Stein.

"U Izraelu sve do danas postoji određena ambivalentnost", rekao je Stein. "Njemačku se s jedne strane smatra počiniteljem, a s druge poslijeratnom nacijom demokracije, prosperiteta i također nogometa", rekao je. "Obje zemlje uspjele su premostiti povijesni jaz", dodao je Stein.

Napomenuo je da je Njemačka priznala svoj dug i odgovornost za holokaust i učinila goleme korake u suočavanju s prošlošću. "No taj proces ne prestaje kada prođe 'x' broj godina", rekao je.

Naprotiv, proces pomirbe nazvao je "trajnom dužnosti" koja će u budućnosti postati sve veći izazov kako Drugi svjetski rat bude tonuo u povijest i kako se stajališta počinitelja i njihovih žrtava budu s generacijama mijenjala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙