FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o gospodarskoj suradnji Štajerske i pet hrvatskih županija

Hrvatska-suradnja-županijeSporazum o gospodarskoj suradnji Štajerske i pet hrvatskih županijaKOPRIVNICA, 3. svibnja 2005. (Hina) - Austrijska pokrajina Štajerska ipet županija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj uspostavit će tješnjugospodarsku suradnju, zaključeno je pri potpisivanju sporazuma o tomedanas popodne u Koprivnici.
KOPRIVNICA, 3. svibnja 2005. (Hina) - Austrijska pokrajina Štajerska i pet županija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj uspostavit će tješnju gospodarsku suradnju, zaključeno je pri potpisivanju sporazuma o tome danas popodne u Koprivnici.

Sporazum s trima pismima namjere potpisali su u ime štajerske vlade dr. Gerald Schoepfer te koprivničko-križevački, krapinsko-zagorski, međimurski, virovitičko-podravski i varaždinski župani.

U pismu namjere predviđa se osnivanje regionalne banke podataka za male i srednje poduzetnike i obrtnike, koje su nositelji štajerski Centar za međunarodnu suradnju (ISC) te županijske gospodarske i obrtničke komore sjeverozapadne Hrvatske. Predviđa se i osnivanje start-up centara u gospodarskim i poslovnim zonama, uz transfer znanja iz austrijskih tehnoloških i poduzetničkih središta.

Također bi se u iduće dvije godine osnovala drvoprerađivačka skupina u sjeverozapadnoj Hrvatskoj radi stalne tehničke i novčane potpore za osnivanje takvih skupina i u drugim gospodarskim djelatnostima u postupku prilagodbe hrvatskih poduzeća tržištu EU-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙